Ukategorisert

Jenter, tenk dere godt om!

Marita Melsbø Nilsen, én tidligere høyrepolitiker, har gjennomført førstegangstjenesten.

Fra januar 2010 ble sesjon obligatorisk for begge kjønn, men for unge kvinner er førstegangstjenesten fortsatt frivillig. Liberaleren har i dag snakket med Marita Melsbø Nilsen, en dame som har gjennomført førstegangstjenesten.

–Førstegangstjenesten var gøy, men jeg slet virkelig med Forsvaret da jeg ble eldre. Det er vanskelig å komme ut av forsvarets system. Jeg har brukt mye tid på å få fritak fra blant annet repetisjonsøvelser, sier Marita Melsbø Nilsen til Liberaleren.

Melsbø Nilsen gjennomførte tjenesten som en ung kvinne. I dag er hun gift, har barn og ekteparet driver flere bedrifter.

–Livet endrer seg og Forsvaret har ikke forståelse for endringene, sier Marita Melsbø Nilsen.

Flere kvinner i Forsvaret
Forsvarsminister Grete Faremo ønsker at hver fjerde soldat i førstegangstjeneste skal være kvinne fra 2015, ifølge Regjeringen.no. Det betyr at mange kvinner kan oppleve det Marita Melsbø Nilsen har opplevd. For kvinner er førstegangstjenesten frivillig, men kvinner som gjennomfører tjenesten vil oppdage at frivillighet kun er et vakkert ord og ikke en realitet i Forsvaret.

Tags:

Mest lest

Arrangementer