Ukategorisert

Betydelig Ap-mindretall mot DLD

Den mest kjente Ap-bloggeren, Fredrik Mellem, skriver på egen blogg at Oslo Aps representantskap har sagt ja til innføring av EUs datalagringsdirektiv. I bloggposten opplyses ikke stemmetallene.

Til Liberaleren har imidlertid Mellom opplyst stemmetallene. 83 stemte for, 61 mot. Altså var 42,4% mot innføring av DLD i Norge. Et bra tall, når man har justisministeren Aps nestleder Helga Pedersens argumenter å stå opp mot.

I Arbeiderpartiet tar man debatter når man selv mener at de er aktuelle. De som har gjort seg lystige over at Høyre arrangerte en høring i partiorganisasjonen efter at regjeringens høringsfrist var ute, kan nå bare bite morsomhetene i seg. For det største fylkeslaget i det største partiet i regjeringen venter til midt i oktober med å gi sitt syn tilkjenne.

Jeg gjorde Mellem oppmerksom på min egen artikkel her på Liberaleren, Ikke ett positivt argument om direktivet?, der jeg både har redegjort for de prinsipper jeg legger til grunn for mitt syn på datalagringsdirektivet, men også går inn og analyserer motstandernes argumenter for direktivet. Og forklarer hvorfor disse ikke holder mål.

Det er vel kanskje å tale for døve ører å bruke ordet prinsipper. Sosialdemokrati handler ikke så mye om prinsipper. Det er pragmatisme satt i system.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
11 years ago

[…] i Oslo Arbeidersamfunn, var det snakk om et “klart og tydelig ja” – mens det i en artikkel på liberaleren.no i dag, fremgår at den samme Mellem har opplyst at stemmeforholdet var 83:61, altså slik at hele […]

Fra arkivet

 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Kreativitet – et virkemiddel mot undertrykkelse?Kreativitet – et virkemiddel mot undertrykkelse?
  Innbyggerne i diktaturer og autoritære regimer må være kreativite for å uttrykke motstand.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.