Ukategorisert

Skattelistene skaper reaksjoner

Skattelistene er publisert. Heldigvis er det mange som reagerer på at det politiske flertallet oppmuntrer til kikkermentalitet og misunnelse.

–Hvis skattelistene skal være offentlig, hvorfor er ikke rullebladet, hvem som mottar sosialhjelp, pasientjournalene være det? Dette spørsmålet stiller Eirik Løkke på Twitter.

Erlend Wiborg har på egen blogg en meningsmåling med spørsmål om skattelistene bør offentliggjøres.

FpU mener skattelistene er misunnelse satt i system.

Høyre vil ha slutt på skattesnokingen.

Legg gjerne igjen en kommentar på Liberaleren med din mening om ordningen med offentlige skattelister.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
11 years ago

Den offentlige publiseringen av skattelistene er sosialistens årlige grisefest. Her får de fullt utløp for sine mindreverdighetskomplekser, misunnelse og fornyet energi for messing om «likelønn» og «nullskatteyterne» etc.

JS.
JS.
11 years ago

Komplett latterlig snoking i folks privatliv, men ingenting forunder meg fra samme de samme som ønsker å innføre DLD.

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Nå er jo ligningstallene som vises i skattelistene nær verdiløse uten mer bakgrunnsinformasjon – eksempelvis om hvor mye fradrag den enkelte har klart å pådra seg, etc. (Dette er ikke ment som et argument for å legge ut mer informasjon; bare for at informasjonen vi får idag er villedende, og således knapt har noen nytteverdi.) Slik skattelistene fremstår i dag, tjener de kun én hensikt – sosialpornografi. Redaktørene i diverse tabloider kan hevde så mye de bare vil at offentlige skattelister er nødvendige for debatt rundt skattesystemet, men oppslag av typen ‘Se hvor mye Norges vakreste kropper tjener på å… Read more »

Fra arkivet