Ukategorisert

18-årsgrense hos Norsk Tipping

Noen får barn, helt lovlig, i ung alder, men de er for unge til å la seg underholde av Norsk Tipping.

I 2011 vil en del ungdommer få stemme ved kommunevalget på grunn av forsøkningsordningen som Kommunal- og regionaldepartementet skal gjennomføre. Ungdommer i 20 utvalgte kommuner får påvirke eiendomsskatt, skolesatsingen og tilbudet for eldre og funksjonshemmede, for å nevne tre konkrete felt lokalpolitikerne jobber med. Ungdommene får makt og ansvar, men er altså for unge til å bestemme om de vil benytte egne penger hos Norsk Tipping.

Den nye loven som sier at alle må være over 18 år for å benytte seg av Norsk Tippings tjenester, trer i kraft i løpet av vinteren ifølge VG.

Det er på tide politikerne tar en seriøs debatt om aldersgrenser, gjerne også om myndighetsalderen, i det norske samfunnet. Systemet vi har i dag, eller mangelen på system, er rotete og ekstremt inkonsekvent.

Mest lest

Arrangementer