Ukategorisert

18-årsgrense hos Norsk Tipping

Noen får barn, helt lovlig, i ung alder, men de er for unge til å la seg underholde av Norsk Tipping.

I 2011 vil en del ungdommer få stemme ved kommunevalget på grunn av forsøkningsordningen som Kommunal- og regionaldepartementet skal gjennomføre. Ungdommer i 20 utvalgte kommuner får påvirke eiendomsskatt, skolesatsingen og tilbudet for eldre og funksjonshemmede, for å nevne tre konkrete felt lokalpolitikerne jobber med. Ungdommene får makt og ansvar, men er altså for unge til å bestemme om de vil benytte egne penger hos Norsk Tipping.

Den nye loven som sier at alle må være over 18 år for å benytte seg av Norsk Tippings tjenester, trer i kraft i løpet av vinteren ifølge VG.

Det er på tide politikerne tar en seriøs debatt om aldersgrenser, gjerne også om myndighetsalderen, i det norske samfunnet. Systemet vi har i dag, eller mangelen på system, er rotete og ekstremt inkonsekvent.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erlend Wiborg
11 years ago

Skrev en bloggpost om det i sted som nå er snappet opp av Nrk. Skal på Her & Nå ca 1545 for å debatere saken.

http://www.erlendwiborg.com/?p=701

Rått P. Artig
Rått P. Artig
11 years ago

Vi merker presset nå!- Og vi er lovet at det skal bli værre! Så befolkningen får heller glede seg over at det i dag er bedre enn det noengang kommer til å bli, – og ha galgenhumor over det hele.

Eneste lyspunkt er vel at om drøyt 20 år er det imamene som styrer, – vi får håpe at de gir befolkingen et romsligere spillerom. Om 20 år så er nok det faktisk en sannhet.

Fra arkivet