Ukategorisert

Et umulig regnestykke

Det er umulig å beregne hva hver enkelt røyker koster samfunnet.

Menneskene er forskjellige og kroppene tåler belastningene av usunn livsstil på ulike måter. Det finnes borgere som i dag er 70 år og som har inntatt mengder av sigaretter i femti av årene, uten å få en livsstilsykdom. Det finnes også personer som har dødd i veldig ung alder på grunn av tobakksvarer. Det å sette en prislapp på grupper av oss er urettferdig og uverdig.

Hvis myndighetene setter en kostnad på hver enkelt person som røyker, må også andre former for usunn livsstil få en pris. Usunn mat, usunn drikke, usunt arbeid, usunn trening, for å nevne fire konkrete felt som bidrar til skattefinansierte utgifter.

Det er ABS Nyheter som har et oppslag om hvor mye røyken egentlig koster.

Hvis røykerne er parasitter, la varene bli ulovlige. Det vil så klart gi en ny svart økonomi uten bidrag til skattefinansierte budsjett. Men statistikken blir pen og det er visstnok viktig for mange politikere og byråkrater.

Mest lest

Arrangementer