Ukategorisert

Bibliotekene er storkonkurrent

Skattefinansierte bibliotek er en stor konkurrent til private aktører.

Nordmenn lånte mer enn 25 millioner bøker, filmer, magasiner, artikler og andre medier fra bibliotekene i fjor, ifølge Kommunal Rapport som har publisert statistikken for 2009.

Liberaleren vil privatisere bibliotektjenestene. Vi mener det er uheldig at staten er aktør innen konkurranseutsatte område, fordi staten også er regulator og premissgiver for konkurransen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Brevik
Thomas Brevik
11 years ago

Dette er jo en kjent gjenganger i Liberalerens spalter. Det er gøy med diskusjon, men dette innlegget har en stor svakhet. Hvem konkurrerer bibliotekene med? Bibliotekene låner ut 25 millioner enheter. Hvor stor andel av disse er idag tilgjengelig i salg? En stor del av bibliotekenes utlånte dokumenter er det ikke lenger er mulig å få tak i på annen måte. Samtidig holder bibliotekenes innkjøp liv i forfattere og forlag. Bibliotekene er også en god markedsføringskanal for filmprodusenter, forfattere og forlag. Hvor mange har ikke funnet fram til en yndlingsforfatter eller yndlingsfilm på biblioteket for så å gå ut og… Read more »

Fra arkivet