Notiser

Liberal sosialisme

For meg er det avgjørende og naturlig at SV skal være et tydelig liberalt parti, skriver Audun Lysbakken på bloggen Rett Venstre.

Med liberal sosialisme mener Lysbakken at SV er i fremste rekke når det gjelder forsvar av rettsstat, ytringsfrihet og personvern.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
11 years ago

Litt av en skøyer, han Audun..

Latterlars
Latterlars
11 years ago

Hahahaha, nå lo jeg godt faktisk. «og at den moderne sosialismen må være liberal.» Si meg, er ikke Lysbakken klar over hva sosialisme innebærer? Det finnes ingenting liberalt ved sosialisme. Sosialisme er i praksis kommunisme, ingenting annet. Forøvrig er det morsomt å se at han ikke nevner personlig valgfrihet eller eiendomsrett. (Du vet, en ganske grunnleggende ting innenfor et påstått fritt samfunn som SV ikke vil ha noe av) «Jeg ønsker meg en sosialisme som legger mer vekt på folks egen innsats, egen organisering og egen makt, og som derfor er mindre avhengig av staten enn det venstresiden tradisjonelt har… Read more »

Komisk
Komisk
11 years ago

sosialisme != liberalt

Fra arkivet