Ukategorisert

Barnefamiliene har det godt

Carl I Hagen har ett godt poeng; barnefamiliene har det godt, velsignet av skattefinansierte penger.

Den gamle FrP-formannen er på krigsstien, og mener barn ikke er mer verdt enn pleietrengende. Han vil, litt forenklet forklart, ha en omfordeling på bruken av skattefinansierte penger, ifølge Dagsavisen.

Carl I Hagen påpeker helt korrekt at det er mange skattefinansierte ordninger for barn og småbarnsforeldrer. Politikerne henter inn skatter og avgifter for å finansiere; foreldrepermisjon, kontantstøtte, barnehager, skolefritidsordninger, skoler, kulturskoler, fritidsklubber og andre fritidstilbud. I tillegg kommer landbrukssubsidier som barnefamiliene nyter ekstra godt av. Politikerne bruker flere hundre milliarder kroner hvert år på barn mellom 0-16 år. Det er skattebetalerne som betaler hele festen.

Nå vil sosialdemokratene hevde at mange småbarnsforeldrer betaler mye skatt og den påstanden er korrekt, men voksne med barn er de største forbrukerne av skattefinansierte tjenester.

Voksne som er uten barn, og som kanskje lever sunt, er den største taperen i det sosialdemokratiske samfunnet. De må betale en høy pris for at vi har politikere som liker omfordeling. Urettferdig ja, men det er sosialdemokratiet i et nøtteskall.

Mest lest

Arrangementer