Ukategorisert

Straff for aktiv dødshjelp

Aktør ber om fengselsstraff for kvinnen som hjalp legen Roger Gundersen med å dø.

Riktig nok ber aktor en relativ kort fengselsstraff, altså ett og et halvt år i fengsel. Det må bety at kvinnen blir trodd på at hun hjalp sin mann med å innfri hans siste ønske.

Det er TV2 som melder at aktor ønsker fengsel for kvinnen.

Denne ”aktiv dødshjelp saken” har fått bred omtale i mediene, blant annet på Nettavisen.no.

Liberaleren er for aktiv dødshjelp. Vi var glade da Fremskrittspartiet vedtok å tillate aktiv dødshjelp. At stortingsgruppen til Siv Jensen ikke har jobbet for å gjennomføre landsmøtevedtaket, er feigt. Siv Jensen er én av mange politikere som kan hindre at mennesker blir satt i fengsel for å innfri det som ofte blir omtalt som et siste ønske.

15 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arving
Arving
11 years ago

Yes, dette blir bra! Bestemor er 85 og hun sitter på betydelige eiendeler. Lurer på om vi kan gjøre henne enda mer ensom og deprimert enn hun er. Da vil hun sikkert få de snille sykepleierne til å gi henne en pille og vi barnebarna får en bit av kaka! Kanskje vi skal la henne sitt ensom på juleaften? DET var en god idé. Vi forteller henne at hun har vært en dårlig mor og bestemor! Hun velger sikkert fritt å ta livet av seg da! Eller kanskje vi kan overtale legen til å erklære at hun ikke er ved… Read more »

En annen arving
En annen arving
11 years ago

Til «Arving»: Jeg blir kvalm over kommentaren din. Den sier alt om deg, og ingenting om aktiv dødshjelp. Jeg blir også svært lei meg på vegne av de stakkarene som ønsker dødshjelp grunnet store smerter og uutholdelige lidelser, når en så useriøs person som deg ikke klarer å holde kjeft og holde seg unna saker de har null innsikt i. Denne saken har alt å si for dem, og ingenting å si for deg. «Så kan vi i familien omsorgfult velge for henne at hun ikke lever et verdig liv! » Ingen kommer noengang til å la deg, eller noen… Read more »

Arving
Arving
11 years ago

Til en annen arving

Hvis du påberoper deg å vite _litt_ om aktiv dødshjelp, så kjenner du vel til de forferdelige tilstandene i Nederland? Eutaniserte babyer? Leger som rutinemessig avliver gamle, demente mennesker for å frigjøre en seng? DU må være en kald jævel for å argumentere for aktiv dødshjelp vel vitende om de forferdelige konsekvensene det har fått i andre land hvor det har vært innført.

En annen arving
En annen arving
11 years ago

Igjen; Ingen kommer noengang til å la deg, eller noen andre, få bestemme over sitt liv. Aktiv dødshjelp betyr IKKE at du får velge at andre skal dø. En baby er selvsagt ikke istand til å velge selv, og vil aldri bli omfattet av norsk aktiv dødshjelp. Demente er per def heller ikke istand til å ta slike valg. Mulig man i enkelte tilfeller kunne benyttet viljeserklæringer skrevet da man var ved sine fulle fem, men aldri kunne man tatt avgjørelsen for dem. Hvorfor ikke like godt dra frem nazistene når du først er igang, siden de byttet ut ordet… Read more »

Johnsen
Johnsen
11 years ago

De fleste «erfarne» Stortingspolitikere her i landet vil aldri gå inn for aktiv dødshjelp (med mindre det viser seg å være et overveldende flertall og klart folkekrav om det) av en enkel grunn: De ser på oss som statens eiendom og statens arbeidskraft. Det er beklagelig å si det, men det er slik det har blitt. Vi er nå til for staten, ikke omvendt. Det er bare å se på hvordan de snakker, oppfører seg og handlingene dems, så får jeg min påstand bevist. Når det er sagt, ‘arving’ virker for meg å være en kristenfundamentalist som prøver etter beste… Read more »

IvarE
IvarE
11 years ago

@Arving:
Og jeg går ut fra at du selvsagt kan dokumentere dine vanvittige påstander?
Annet enn fra en eller annen skrulle-ryktebørs?

Arving
Arving
11 years ago

«De ser på oss som statens eiendom og statens arbeidskraft.» Hva hvis en 30-åring med gjeld opp under ørene ønsker aktiv dødshjelp? Får han ta det eller må han betale gjelden ned først? Jeg forutsetter at gjelden her er til private. «Du har lest i Bibelen at selvmord er galt?» Hvor sier bibelen at det er galt og hvorfor skulle det være relevant for meg? Snakk om stråmannargumentasjon. I stedet for å forholde deg til det jeg faktisk skriver, så må du gjøre meg til en fiktiv «kristenfundamentalist» for så å tillegge meg argumenter jeg aldri har benyttet meg av… Read more »

Johnsen
Johnsen
11 years ago

«Hva hvis en 30-åring med gjeld opp under ørene ønsker aktiv dødshjelp?» Uhm, trenger han aktiv dødshjelp? Er ikke han i stand til å ta sitt eget liv mon tro? Aktiv dødshjel benyttes kun hos folk som er for syke/svake til å kunne ta sitt eget liv på en relativt rask og smertefri måte. «- Folk kan lett føle seg presset til å velge eutanasi når de føler de er andre til last, og helsepersonellk kan begynne å se på det som en selvfølge at folk tar sprøyta når de blir syke nok, slik vi ser med kjæledyr i dag.»… Read more »

En annen arving
En annen arving
11 years ago

«Jeg blir nesten rørt til tårer… hadde det ikke vært for at argumentet ditt er uærlig. For det første er smertelindrende behandling som forkorter livet allerede lovlig.» sier du Arving.

På hvilken måte er jeg uærlig? Jeg kan stå for alt jeg har skrevet.

Smertelindrende behandling er ikke alltid effektiv. Selv om det kanskje er få tilfeller hvor det er slik, er ikke det noen trøst for de det rammer. Aktiv dødshjelp er ikke et alternativ til annen behandling, men en siste løsning når alternativet kun er stor smerte og lidelse uten mulighet for å bli bedre.

IvarE
IvarE
11 years ago

@Arving:
Jeg ser at du har problemer med å forstå det du leser og selv henviser til, samt med kildekritikk. Sterke følelser for en sak er som kjent ofte en effektiv blokade mot rasjonale.

Så jeg gjentar: «Og jeg går ut fra at du selvsagt kan dokumentere dine vanvittige påstander?
Annet enn fra en eller annen skrulle-ryktebørs?»

Arving
Arving
11 years ago

«Og, hahahahahah, dailymail eksemplet ditt har ingenting med aktiv dødshjelp å gjøre din nabb.» Drittunge. «WITHOUT CONSENT! Da er det ikke lengre snakk om aktiv dødshjelp, men mord.» Næh! Kødder du ell? Og hva tror du gjør at nesten halvparten av disse sykepleierene som regelmessig gir folk giftsprøyter med deres samtykke også lar seg friste til å sette sprøyta i folk som er demente og ikke er i stand til å samtykke? Det skulle vel ikke ha noe med at deres respekt for menneskeverd har forandret seg etter at de begynte å sette dødssprøyter i mennesker som om de var… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
11 years ago

Hvilke premisser legger du, Johnsen, til grunn når du konkluderer med at Arving er kristenfundamentalist?

Steffen
Steffen
11 years ago

Helsevesenet skal verne om livet – ikke ta det! Syke mennesker skal vi møte med en overveldende medmenneskelighet, ikke en sprøyte med en dødelig cocktail! Nei til statlig drap! Det hører ikke hjemme i et varmt og humant samfunn.

Morten Horn
Morten Horn
11 years ago

Ser at dette har vært en opphetet og kanskje ikke helt saklig debat… Vel, hvis noen fortsatt leser den: Det viktigste her er jo at saken med legen Roger Gundersen handler IKKE om aktiv dødshjelp. Gundersen var IKKE kreftsyk – ikke ifølge noen dokumenasjon som foreligger – men han var antagelig deprimert. Det er så langt INGEN norske debattanter som har foreslått at en pasient som Gundersen skulle få adgang til aktiv dødshjelp. Og aktiv dødshjelp – slik ALLE seriøse debattanter bruker ordet, handler om at en LEGE kan få tillatelse til å gi en dødelig injeksjon eller resept på… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Debatten i denne tråden har en del språkbruk som Liberaleren ikke bifaller. Vi verdsetter saklige argumenter uten bruk av invektiver i våre spalter.

Fra arkivet