Ukategorisert

Debatt om skattefinansiert kinotilbud

Det er debatt om kinodriften i Bergen. Fremskrittspartiets Ungdom vil naturlig nok privatisere kinodriften.

–Jeg ser ingen grunn til at Bergen kommune skal selge ut bare 49 prosent av kinoen. Hvorfor skal kommunen bruke innbyggernes penger på aksjespekulasjoner i underholdningsbransjen, spør Christoffer Thomsen, ifølge BA.no.

Christoffer Thomsen er leder i Bergen FpU.

I Norge er det skattebetalerne som betaler mye av regningen for kinodriften i mange kommuner. Det betyr at ansatte i butikker som satser på filmunderholdning, betaler for tilbud som er med på å undergrave egen virksomhet. Å privatisere kinodriften er et tiltak som gir likere konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om de samme kundene.

Liberalister, heldigvis også FpU, vil privatisere fordi det er uheldig at staten/kommunene er aktør innen konkurranseutsatte område, fordi staten også er regulator og premissgiver for konkurransen. Privatisering er rett og slett et virkemiddel for like konkurransevilkår!

Tags:

Mest lest

Arrangementer