Ukategorisert

Tull og tøys fra Arne Johannessen

Norsk politi vil bli satt mange år tilbake i tid dersom datalagringsdirektivet ikke blir innført. Dette mener Arne Johannessen, ifølge VG.

Lederen i Politiets fellesforbund overdriver mer og mer for å få datalagringsdirektivet på plass i Norge. Han har nådd bunnivået i bruk av skremselspropaganda.

I Danmark vil liberale krefter fjerne den delen av terrorlovgivningen som forplikter teleselskapene til å gjemme borgernes opplysninger i ett år.

–Et dyrt og vidtgående system er iverksatt. Resultatene står ikke i forhold til målsetningen. Loven trådte i kraft som et ledd i kampen mot terror. Det er begrenset med bevis på at loven blir brukt til dette, sier jurist hos CEPOS, Jacob Mchangama til Information.dk.

Arne Johannessen bør studere resultatene fra utlandet. Forhåpentligvis vil han oppdage at datalagringsdirektivet ikke er et magisk verktøy som er alfa omega for å bekjempe organisert kriminalitet.

15 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kim
Kim
11 years ago

Å i det hele tatt benytte seg av hyperbol som «tape kampen mot kriminalitet» sier vel noe om seriøsitetsnivået til debattanten. Mulig VG misrepresenterer Johannessen, men utfra det man så langt har å gå på, virker det som fyren er tom for argumenter.

george orwell
george orwell
11 years ago

denne mannen må stoppes! folk snakker om snik islamisering. snik orwellianisering er det som bekymrer meg. dette hjelper ikke mot tunge kriminelle. det er mannen i gata som blir lidende under et slikt direktiv. bio-pass. rfid kort på buss/trikk/tog. bom-ring brikker. overdreven nett lagring. «blackbox» i biler. mobil sporing som kan pin pointe din lokasjon. body scanners på flyplass. faen ta de som våger å vifte med paranoid flagget. hvis folk ikke klarer å legge sammen 2+2 og faktiskt forstå hva som skjer med samfunnet vi lever i er det allerede forsent. det er null stress å gå inn i… Read more »

Vestlandsfanden
Vestlandsfanden
11 years ago

Kjære «liberalere». Gi meg EN god grunn til ikke å innføre data lagringsdirektivet. Dersom dere ikke driver med faenskap dvs kriminalitet tror dere da virkelig at det er noen der ute som bruker av sin tid til å ettergå hvem dere ringer og hvor dere ferdes??? Har dere den minste anelse hvor mange telefonsamtaler som går frem og tilbake i dette landet årlig?? Tror dere virkelig dere løper en risiko her med mindre dere driver kriminalitet? Og de som driver kriminalitet er det ikke da greit at politiet får en mulighet til ta vedkommende? Eller er dere for tung kriminalitet?… Read more »

politi
politi
11 years ago

Som representant for «arten» må jeg nok si meg mest enig med vestlandsfanden her. Det viser seg i større og større grad at tilgangen til slike data blir avgjørende for om, og i hvilken grad vi klarer å iretteføre alvorlig kriminalitet. Jeg er også tilhenger av et åpent samfunn hvor man ikke skal bekymre seg for mye over hvilke «spor» man legger igjen. Det er ingen grunn til bekymring for «gjenbruken» av denne informasjonen hos politiet så sant du ikke har gjort noe alvorlig galt. Politiet har svært strenge retningslinjer for bruk og oppbevaring av informasjonen og det er til… Read more »

--PK--
--PK--
11 years ago

For å forsøke og starte i én ende: Kriminaliteten er på sterk frammarsj, også i Norge. Dette viser seg spesielt gjennom grovere vold, generell økning i vinningsforbrytelser, datakriminalitet (for å bruke et veldig generelt uttrykk) osv. Det vi IKKE ser så godt er hvordan disse blir stadig og tettere knyttet sammen av de SAMME kriminelle nettverkene. Også med en mye sterkere knytning internasjonalt. Det å tro at vi her «på berget», i Kardemommeby, kan fortsette med etterforskningsmetoder ala 1975, uten overvåking, ingen «datalagring» for å sikre personvernet/demokratiet osv….. da har jeg følgende utsagn: Finn Fem Feil! Ideelt sett SKAL vi… Read more »

Jørgen
Jørgen
11 years ago

Den kampen har vi tapt forlengeside, kjeltringene har forflyttet seg til
Stortinget

IvarE
IvarE
11 years ago

@Vestlandsfanden, politi & –PK–: Argumenter av typen «hvis du ikke har noe å skjule», som dere presenterer her, er så blåst at de knapt fortjener kommentar lenger, men allikevel: Jeg misliker at noen fritt skal kunne invadere mitt privatliv ved å sjekke hva jeg har gjort på nettet og hvem jeg ringer til like sterkt som jeg misliker om noen daglig skulle kunne låse seg inn hjemme hos meg og gå igjennom mine papirer, mitt sengetøy og skittentøy, og / eller installere kamera på soverommet mitt! Invasjonen av privatlivet ved innføring av DLD er nemlig nøyaktig like ille som om… Read more »

Vestlandsfanden
Vestlandsfanden
11 years ago

Du er paranoid du:) Hvor mange personer tror du politiet må ansette om de skal snoke rundt i ditt og andres privat liv på nettet tror du? Minst tre pr innbygger. Det skulle bli 12 millioner politimenn det…. Du skriver: » misliker at noen fritt skal kunne invadere mitt privatliv ved å sjekke hva jeg har gjort på nettet og hvem jeg ringer til» La meg ta det en gang til INGEN kan fritt gjøre noe som helst med de lagrede data. En dommer må avsi en kjennelse basert på et grunnkrav om skjellig grunn til mistanke om et lovbrudd… Read more »

IvarE
IvarE
11 years ago

@Vestlandsfanden: Tja, kanskje det 🙂 For det første behøver de ikke ansette noen ekstra. Søkemotorer gjør jobben ganske enkelt. Og det er da mange falske treff fører til at den enkelte uskyldige borger blir interessant for «snoking» fra gud og hvermannsen. For det andre er det intet problem å formulere en «skjellig grunn» for å få en rettslig kjennelse. Men om du leste innlegget så skrev jeg nettopp «Det eneste som kreves er at teleselskapene i neste omgang pålegges å rutinemessig oversende den lagrede informasjon.». Og for det tredje vet du altså aldri *hvem* som sitter på akkumulert informasjon om… Read more »

Vestlandsfanden
Vestlandsfanden
11 years ago

Vel for å overføre dette til gjeldende lovgivning samt det du skriver om «Nei, nettopp. Jeg sliter ikke med at politiet roter rundt i samtaledataene mine i dag.» kan jeg si følgende. Det er ingen som forlanger nøkkel eller kode. Det er ikke det som er poenget. Man ønsker bare å ha tilgang på lagret informasjon om det er nødvendig i en straffesak. Man ønsker at informasjonen skal lagres lenger enn idag da man idag ikke rekker å få ut den infornmasjonen man etter loven har krav på før informasjonen blir slettet….. Så om du ikke har problemer idag vil… Read more »

IvarE
IvarE
11 years ago

@Vestlandsfanden:
Vel, om jeg er paranoid, så er du så naiv og lettlurt at du fortjener at som kommer til deg.
🙂

Som Benjamin Franklin en gang sa:
Den som er villig til å oppgi en tøddel av frihet for å oppnå et øyeblikk av sikkerhet – fortjener hverken frihet eller sikkerhet.

Vestlandsfanden
Vestlandsfanden
11 years ago

Vel, kall meg gjerne det du:) Det er flere eksempler på at norsk politi har fått oversendt informasjon fra politi i europeiske land om nett trafikk fra norske abbonenter som formidlet barneporno. Ingen nordmenn ble tatt fordi informasjonen var slettet. Jeg foretrekker å beskytte mine barn ved å la politiet få mulighet til å luke bort de utskuddene som daglig ferdes på nettet. Det snakkes om søkemotorer som skal gjøre jobben. Mulig det, men informasjon har ingen verdi om ikke det sitter et menneske i enden og behandler informasjonen og setter den i en større sammenheng. Igjen må jeg bare… Read more »

Johnsen
Johnsen
11 years ago

Så det du sier Vestlandsfanden, er at du i praksis er villig til å gi slipp på alt av privatliv og frihet for å kunne føle deg trygg? I praksis er det iallefall på den måten du argumenterer, så jeg vil bare stille deg et par spørsmål: a) Om staten vil innføre kameraovervåkning på alle gatehjørner og i alle landets hjem for å kunne ta vold og andre forbrytelser, vil du godta det? Tross alt, du og din familie vil ikke merke noen verdens ting, for du VET at politiet ikke har ressurser til å sitte å kikke på en… Read more »

Vestlandsfanden
Vestlandsfanden
11 years ago

Et par spørsmål….Jeg så bare a, men ok… Ja jeg har ingenting imot kamera på «alle» hjørner. Bring it on…Kamera i hjemmet er noe annet. Om jeg derimot bedriver tung kriminalitet og politiet får medhold av en dommer til å plassere kamera i mitt hjem så er det selvfølgelig helt på sin plass. På samme måte må politiet ha en rettslig kjennelse for å benytte seg av alle lagrede data. Jeg er for kameraer på alle hjørner fordi: det blir vanskeligere å drive faenskap. Det er ingen som gidder å se hva jeg foretar meg. Har du noengang sett gjennom… Read more »

Johnsen
Johnsen
11 years ago

1) DU fremstår som et troll med din mangelfulle evne til å argumentere for noe. Du sier hva du vil, men evner veldig sjelden å grunngi det. Du får ikke no mer mat av meg iallefall «Prøv å sett deg litt inn i problemstillingen din og hva som er teoretisk mulig og gjennomførbart og hva som faktisk er nyttig og gjennomførbart….» Akkurat. Du tror at lagring av hele befolkningens digitale data er nyttig. hva er det nyttig for? Tror du virkelig at de store mektige kriminelle vil benytte seg av mobiltelefoner og eller epost? Internett er de fleste koblet på… Read more »

Fra arkivet

 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?