Ukategorisert

Nye vinmonopolutsalg

Kommuner som får vinmonopolutsalg, får et nytt virkemiddel mot smuglevarer og hjemmebrenning.

Vinmonopolordningen er god for politikere som vil bekjempe illegal omsetning av alkoholholdige drikkevarer. Polutsalg sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Ordningen har bred politisk tilslutning.

Mange kommuner som har fått polutsalg, merker tilbakegang i illegal omsetning av alkohol. Det blir mindre spillerom for aktører som lever av salg utenfor de lovlige rammene.

Nå åpner Vinmonopolet 11 nye utsalg, ifølge Vinmonopolet.no.

Liberalister er ikke tilhengere av Vinmonopolet, selv om det er et godt edruskapsinstrument i mange kommuner. Det bør være et fritt marked, uten politiske reguleringer. I tillegg mener Liberaleren at staten ikke skal være aktør på et marked der politikerne vedtar rammene for næringsvirksomhet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer