Ukategorisert

Bloggplakat – runde 2

Tidligere iår var det en del debatt i bloggsfæren rundt lanseringen av en slags veiledning for bloggere, kalt bloggplakat. Nå er det en ny runde på gang.

Vampus omtalte nylig Trine Grungs blogging for penger, og omtalte der det nye forsøket på å lage bloggplakat. Det samme har Paul Chaffey gjort. Han har blant annet henvist til innlegget jeg selv skrev her på Liberaleren under runde 1. Det er ingen grunn til å gjenta seg selv. Liberalerens ideal er fortsatt bevisste og opplyste borgere som tenker gjennom dét de leser, ser og hører – og som har en holdning til dette. Det kan godt hende at produktplassering og reklame kombinert med bloggernes og sosiale mediers kreative anarkistiske kaos skaper bedre reklame. Personlig ville jeg ikke gråte over akkurat dét.

Thomas Moen var den som stod bak runde 1. Han har i Dagsavisen utdypet hva som driver ham til en runde 2. Ida Jackson, bloggeren Virrvarr, har satt skapet – Thomas Moen – på plass i innlegget PR-byrå-plakaten. Også bloggeren Heidi Helene Sveen har i Dagsavisen synspunkter på Moens (ut)spill.

Både Chaffey og Vampus har igrunnen oppsummert temaet bloggplakat og blogging på en utmerket måte. Og Liberalerens holdning til bloggplakat har ikke endret seg. Bare for å rydde eventuell tvil av veien.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] oppmerksomhet rundt sine avtaler om omtale og produktplassering, ifølge Journalisten. Les også Liberalerens artikkel om temaet idag. Kategori(er): […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.