Ukategorisert

Bloggplakat – runde 2

Tidligere iår var det en del debatt i bloggsfæren rundt lanseringen av en slags veiledning for bloggere, kalt bloggplakat. Nå er det en ny runde på gang.

Vampus omtalte nylig Trine Grungs blogging for penger, og omtalte der det nye forsøket på å lage bloggplakat. Det samme har Paul Chaffey gjort. Han har blant annet henvist til innlegget jeg selv skrev her på Liberaleren under runde 1. Det er ingen grunn til å gjenta seg selv. Liberalerens ideal er fortsatt bevisste og opplyste borgere som tenker gjennom dét de leser, ser og hører – og som har en holdning til dette. Det kan godt hende at produktplassering og reklame kombinert med bloggernes og sosiale mediers kreative anarkistiske kaos skaper bedre reklame. Personlig ville jeg ikke gråte over akkurat dét.

Thomas Moen var den som stod bak runde 1. Han har i Dagsavisen utdypet hva som driver ham til en runde 2. Ida Jackson, bloggeren Virrvarr, har satt skapet – Thomas Moen – på plass i innlegget PR-byrå-plakaten. Også bloggeren Heidi Helene Sveen har i Dagsavisen synspunkter på Moens (ut)spill.

Både Chaffey og Vampus har igrunnen oppsummert temaet bloggplakat og blogging på en utmerket måte. Og Liberalerens holdning til bloggplakat har ikke endret seg. Bare for å rydde eventuell tvil av veien.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] oppmerksomhet rundt sine avtaler om omtale og produktplassering, ifølge Journalisten. Les også Liberalerens artikkel om temaet idag. Kategori(er): […]

Fra Liberalerens arkiv

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?