Ukategorisert

Jernbane i nord?

Jernbane i nord vil bli ekstremt kostbart for skattebetalerne. Samferdselsministeren vil utrede muligheten for jernbane i Nord-Norge.

–Det er viktig å se på morgendagens næringsliv. Det åpnes nye muligheter når det gjelder malmeksport og reiseliv. Dette må vi utrede. Her må vi henge på. Vi må legge bedre til rette for de mulighetene som finnes, sier samferdselsminister Maghnild Meltveit Kleppa til NRK.

Det trenger ikke være negativt at ministeren vil ha en utredning, som helt sikkert vil gi politikerne opplysninger om marked, skattefinansierte bidrag og nyttekostnad. Det ligger i kortene at jernbaneutbygging i Finnmark og Troms vil bli ekstremt kostbart. Prisen er sannsynligvis flere, opptil mange, titalls milliarder kroner. Politikerne vil forhåpentligvis finne ut at prisen er for høy til å være verdt innsatsen. Dersom konklusjonen blir annerledes vil skattebetalerne få nok en regning å betale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
aldus
aldus
11 years ago

Vil jernbane i nord kunne komme opp i mer enn to bistandsbudsjetter? Hvor mange operaer vil den koste? Hvor mange OL-arrangementer? Hvor mye vil den koste i forhold til den aktive forvaltningen av Oljefondet? Hvor mye koster den i forhold til landbrukssubsidiene? I forhold til importvernet av norske produsenter? I forhold kostnadene ved en ineffektiv helsesektor? Poenget mitt er ikke jernbane i nord er en god idé – men at landet vanstyres i et slikt omfang at det er et spørsmål om å redde stumpene. Man må få noe av verdi ut av det, før alle pengene er rotet bort.… Read more »

Fra arkivet