Ukategorisert

Si nei til statlig eierskap!

Regjeringen har startet arbeidet med en ny stortingsmelding om statens eierskap. Nærings- og handelsminister Trond Giske inviterer til innspill og dialog.

nettstedet til regjeringen tar Nærings- og handelsdepartementet imot innspill. Det er mulig å benytte et eget skjema eller e-postadresse eierskapsmeldingen@nhd.dep.no.

Liberaleren håper statsråden får inn mange tilbakemeldinger om at statens rolle er som regulator og lovgiver, og skal selv ikke være en aktør på markedet.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad J.
11 years ago

Regulator og lovgiver, ja, samt skattlegger, men ikke som kommersiell aktør. Her er dere på rett spor.

Tove Kristin Solberg
Tove Kristin Solberg
11 years ago

Dette synspunktet er jeg så enig i og jeg håper at regjeringen kan diskutere dette på en saklig måte og komme frem til regulativer som kan få statlige organer som kommuner og fylkeskommuner, særlig her i Møre og Romsdal hvor de har blandet kortene alt for mye og mistet styringen over hva de skal blande seg i, til å innse sin rolle og ikke bruke statlige midler for å kjempe for sin personlige oppfatning av penger og rett og galt.

Fra arkivet

 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?