Ukategorisert

Vil ha «Christiania» i Oslo

Arild Knutsen, leder i foreningen for human narkotikapolitikk, er ikke som andre. Han vil ha «Christiania» i Oslo.

Det er på ostkantavisa.no at Knutsen kommer med kravet om å snakke med og ikke om miljøet.

–Det at Kåre selger Beate en liten hasjklump gjør ikke Løkka til et verre sted å bo. Dette blir ikke borte med et viskelær. Jeg tror heller det er viktig at vi blir enige om et sted der det er greit at dette foregår, sier Knutsen.

Knutsen mener «Christiania» i København er et godt eksempel. Så lenge de får være i ro der har det fungert veldig bra, også i forhold til utsatt og vanskeligstilt ungdom. De gangene Christiania har blitt sprengt har det også økt volden rundt. I København er det en beboeraksjon som kjemper mot undertrykking av denne gruppen, sier Knutsen til ostkantavisa.no.

Byrådet i Oslo bør invitere Arild Knutsen på lunsj. Politikerne har mye å lære av personer som ser at nulltoleransen har vært og er mislykket.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Apropos ruspolitikk – selv ble jeg i går for første gang på temmelig lenge oppstemt av å høre en arbeiderpartist uttale seg – I Dagsnytt Atten sa Gunn Karin Gjul (Ap; leder for Familie- og kulturkomiteen) at et forbud kun førte til at folk gikk til illegale aktører, og at det derfor var viktig med et (statlig) monopol for å begrense skadevirkningene. Nå snakket hun riktignok om spillpolitikk, men argumentene som kan føres i rusdebatten er akkurat de samme. Personlig sendte jeg Gjul en mail i dag der jeg spurte om hun våget å fronte samme standpunkt i ruspolitikken; jeg… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Misforstå meg rett; jeg forventer ikke noe /positivt/ svar fra Gjul.

Dog håper jeg å kunne kose meg med et par førsteklasses bortforklaringer.

Fra arkivet