Ukategorisert

Det varmeste forslaget på lang, lang tid

Bård Vegar Solhjell, nestleder i SV, vil avkriminalisere bruk av narkotika. Aftenposten har intervjuet en politiker som vil revolusjonere norsk ruspolitikk.

Dersom Solhjell skulle få gehør for sitt syn og Norge får en ny ruspolitikk, vil SV-politikeren ha gjort mer for borgerne enn det høyresiden kan skryte av. Avkriminalisering vil gi en formidabel økonomisk gevinst og det vil bety mindre stigmatisering i samfunnet. Bård Vegar Solhjell, du er en tøff politiker!

Bård Vegar Solhjell trår over grensene i SVs program med utspillet, men det er debatter og dristige forslag som skaper fremskritt. Utspillet til SV-nestlederen gir debatten om narkotikapolitikken en ny dimensjon.

–Jeg er imot narkotika, men av hensyn til de rusavhengige er det nødvendig å avvikle straff og bøter for bruk av narkotika. Det må til for å redde flere liv og gjenreise verdighet for det som er blitt den mest stigmatiserte gruppen i det norske samfunnet, sier Solhjell til Aftenposten.

I forrige uke mottok Arild Knutsen presselosjens toleransepris for 2010. Dersom Solhjell blir en foregangsmann for å endre norsk ruspolitikk, bør det definitivt vanke en pris til SV-nestlederen.

Det er betydelige forskjeller mellom Liberalerens ønsker og politikken Solhjell foreslår, men i narkotikapolitikken er ideologi underordnet. Forbudslinjen og nulltoleransen er en katastrofe for samfunnet.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Morten
Morten
11 years ago

Frykten er nok så stor for narkotika at politikerne vil kikke mot Portugal, og bestille billett til Kina: mer tvang, trakassering fra sosialmyndigheter og politisk korrekt omskolering. Mener du noe annet enn det staten sier er korrekt, vil du bli stemplet som en som burde umyndiggjøres og ikke vet hva som er best. De tar ikke cannabisdebatten heller. Alle fremstilles som stakkarslige avhengige. Allikevel kan jeg vanskelig se hvordan de kan ha ressursser til annet enn å sende den store mengden cannabisbrukere på et uønsket, teit kurs, om de avkriminaliserer. Norske politikere må tenke ennå mer radikalt i narkotikapolitikken. De… Read more »

Fra arkivet