Ukategorisert

Det varmeste forslaget på lang, lang tid

Bård Vegar Solhjell, nestleder i SV, vil avkriminalisere bruk av narkotika. Aftenposten har intervjuet en politiker som vil revolusjonere norsk ruspolitikk.

Dersom Solhjell skulle få gehør for sitt syn og Norge får en ny ruspolitikk, vil SV-politikeren ha gjort mer for borgerne enn det høyresiden kan skryte av. Avkriminalisering vil gi en formidabel økonomisk gevinst og det vil bety mindre stigmatisering i samfunnet. Bård Vegar Solhjell, du er en tøff politiker!

Bård Vegar Solhjell trår over grensene i SVs program med utspillet, men det er debatter og dristige forslag som skaper fremskritt. Utspillet til SV-nestlederen gir debatten om narkotikapolitikken en ny dimensjon.

–Jeg er imot narkotika, men av hensyn til de rusavhengige er det nødvendig å avvikle straff og bøter for bruk av narkotika. Det må til for å redde flere liv og gjenreise verdighet for det som er blitt den mest stigmatiserte gruppen i det norske samfunnet, sier Solhjell til Aftenposten.

I forrige uke mottok Arild Knutsen presselosjens toleransepris for 2010. Dersom Solhjell blir en foregangsmann for å endre norsk ruspolitikk, bør det definitivt vanke en pris til SV-nestlederen.

Det er betydelige forskjeller mellom Liberalerens ønsker og politikken Solhjell foreslår, men i narkotikapolitikken er ideologi underordnet. Forbudslinjen og nulltoleransen er en katastrofe for samfunnet.

Mest lest

Arrangementer