Ukategorisert

Statsministeren om DLD

Det er ikke slik at de som er motstandere av datalagringsdirektivet er for kriminalitet, sa statsminister Jens Stoltenberg på den halvårige pressekonferansen som ble arrangert i dag.

Jens Stoltenberg oppfordret Høyre til å forhandle frem en løsning med Arbeiderpartiet på Stortinget. Han kunngjorde også at Arbeiderpartiet kunne endre forslaget for å imøtekomme Høyre. Det var en invitasjon om kortere lagringstid, uten at lagringstiden har betydning for det som er prinsipielt betenkelig med direktivet.

Pressekonferansen er publisert på regjeringen.no. Datalagringsdirektivet blir omtalt cirka 32.20 ut i pressekonferansen.

Høyres program
Dersom en skal ta Høyres program Muligheter for alle, for perioden 2009 – 2013, bokstavelig, bør Høyres stortingsgruppe avvise datalagringsdirektivet. Under punkt 9 gikk partiet på valg med følgende tekst: ” Høyre legger til grunn at personvernet må sikres på alle samfunnsområder. Ved vurderingen av behovet for nye etterforskningsmetoder må personvernhensyn veie tungt.”, sitat slutt.

Høyre som et personvernparti vil være en vits dersom Arbeiderpartiet og Høyre blir enige på Stortinget. Det hjelper ikke å grunnlovfeste personvernet dersom datalagringsdirektivet blir implementert i norsk rett.

-De som er motstandere av datalagringsdirektivet er ikke for kriminalitet, sa Jens Stoltenberg på pressekonferansen. Han har helt rett! (Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix/SMK)

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Håkon Block Vagle
10 years ago

Dette er et godt poeng. Nå er det viktig at alle gode krefter settes inn, og støtter dem i Høyre og Høyres stortingsgruppe som vil gå imot direktivet.

Fra Liberalerens arkiv

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?