Ukategorisert

Statsministeren om DLD

Det er ikke slik at de som er motstandere av datalagringsdirektivet er for kriminalitet, sa statsminister Jens Stoltenberg på den halvårige pressekonferansen som ble arrangert i dag.

Jens Stoltenberg oppfordret Høyre til å forhandle frem en løsning med Arbeiderpartiet på Stortinget. Han kunngjorde også at Arbeiderpartiet kunne endre forslaget for å imøtekomme Høyre. Det var en invitasjon om kortere lagringstid, uten at lagringstiden har betydning for det som er prinsipielt betenkelig med direktivet.

Pressekonferansen er publisert på regjeringen.no. Datalagringsdirektivet blir omtalt cirka 32.20 ut i pressekonferansen.

Høyres program
Dersom en skal ta Høyres program Muligheter for alle, for perioden 2009 – 2013, bokstavelig, bør Høyres stortingsgruppe avvise datalagringsdirektivet. Under punkt 9 gikk partiet på valg med følgende tekst: ” Høyre legger til grunn at personvernet må sikres på alle samfunnsområder. Ved vurderingen av behovet for nye etterforskningsmetoder må personvernhensyn veie tungt.”, sitat slutt.

Høyre som et personvernparti vil være en vits dersom Arbeiderpartiet og Høyre blir enige på Stortinget. Det hjelper ikke å grunnlovfeste personvernet dersom datalagringsdirektivet blir implementert i norsk rett.

-De som er motstandere av datalagringsdirektivet er ikke for kriminalitet, sa Jens Stoltenberg på pressekonferansen. Han har helt rett! (Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix/SMK)

Mest lest

Arrangementer