Ukategorisert

LO-Flåthen raser mot strøm-utbytte

LOs leder Roar Flåthen raser mot strømselskapenes «aggressive utbyttepolitikk». Han vil begrense muligheten til å ta ut utbytte. Flåthen er faktisk i posisjon til å gjøre noe med saken. Kanskje vi skal sende ham et julekort?

De aller fleste av disse selskapene eies av staten, fylkeskommuner og kommuner. For ike å glemme de statlige avgiftene. Nå har Flåthen plass i Aps sentralstyre. Hvis man mener noe med utspillet sitt kan han ta initiativ til å få saken opp i sentralstyret, slik at det kan gjøres et vedtak som instruerer Aps politikere på alle plan om å begrense grådigheten sin.

Men det blir vel med dette utspillet som med det årvisse utspillet om lønningene til topplederne. Utspillet som kommer i forkant av lønnsoppgjøret hver vår. Hvis Flåthen ville, kunne han sørget for at Aps sentralstyre gjorde et vedtak som begrenset lederlønninger i offentlig sektor og i bedrifter som er helt eller delvis offentlig eiet.

Som kjent har det ikke kommet noe slikt vedtak om topplederlønninger, så det kommer nok heller ingenting om utbytte i strømselskapene. Begge utspillene må nok skrives på kontoen for populisme.

Når du får strømregningen din i januar kan du sende en (u)vennlig tanke til LO-leder Roar Flåthen. Eventuelt kan du sende ham et julekort idag eller imorgen, og påpeke hva han faktisk har makt og mulighet til å gjøre – og som har innvirkning på strømprisen.

Telefonnummer og epostadresse til LO-leder Roar Flåthen finner du her. Du kan også sende postkort til

Roar Flåthen, Landsorganisasjonen i Norge
Youngsgt. 11, 0181 Oslo

Mest lest

Arrangementer