Ukategorisert

Snus berger utelivsbransjen

Etter at formynderne vedtok røykeforbud i utelivsbransjen, har snus berget mange utelivsgjester.

Snusomsetningen har økt merkbart siden 2004. Mange bruker mindre penger på tobakk og sigaretter, men langt mer penger på snus.

SIRUS mener røykeloven fra 2004 ikke medførte redusert omsetning i norske restauranter og puber. Årsaken til at Norge unngikk katastrofe er åpenbar; snus!

Liberaleren mener det er aktørene som må få bestemme i eget lokale, og dermed ta avgjørelsen om det skal være lov å røyke eller ikke. Røykeloven krenker eiendomsretten. For retten til å bestemme over privat eiendom, har røykeloven vært en katastrofe.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Morten
Morten
11 years ago

Snus er veldig god skadereduksjon for tobakksrøykere, siden det ikke er bevist å være kreftfremkallende (det er røyken som er kreftfremkallende). Derfor burde det promoteres i EU, ikke forbys – at det er forbudt er en gåte. Typisk at maktarrogante eliter skal forby absolutt alt.

Fra arkivet