Ukategorisert

Kongen vil ha full ytringsfrihet

Det var en liberal mann som talte til nasjonen, nyttårsaften fra klokken 19:30.

Talen er publisert på kongehuset.no.

Kong Harald brukte ordet frihet mange ganger i talen. Han tok blant annet til ordet for full ytringsfrihet.

–Vi er avhengig av meningsbrytning og offentlig debatt for å vokse som samfunn. Derfor er det farlig når ekstreme strømninger ikke kommer klart til uttrykk – hvor de kan imøtegås i åpenhet. I Norge skal frihet og likeverd gjelde for alle. Ingen skal kunne skremmes til taushet, sa kongen i nyttårstalen som ble sendt på NRK og TV2.

Kong Harald, godt nytt år til deg også!

Les artikler Liberaleren har publisert om monarkiet.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
anonym
anonym
11 years ago

Lenge leve kongen!

Anonym
Anonym
11 years ago

Kongen og hans familie burde avsettes og fratas sine eiendommer og verdier. Det er feil at en slik posisjon skal eksistere og ennå mer feil at den skal være arvelig. Han kunne fått beholde to leiligheter på Oslo Øst. Forøvrig reagerte jeg på hans oppfordring til angiveri til barnevernet. At det kommer over 40 tusen bekymringsmeldinger i året burde være en bekymringsmelding i seg selv om i hvilken grad Norge er i ferd med å bli et angiversamfunn. Kan ikke skjønne at en god narkotikapolitikk skal måtte ha en dyr prislapp heller, slik han sa i talen sin. Hvis vi… Read more »

Silje
Silje
11 years ago

Angiveri til barnevernet? Virkelig? Barn velger ikke selv sine foreldre, og foreldre som mishandler sine barn har ingen eiendomsrett over disse. Man eier ikke sine barn uansett! Ærlig talt, ett sted må grensen gå for også hva vi liberalister/liberalere skal godta! Når man «harms others» som Mill sa det, da kan og skal staten reagere!

Anonym
Anonym
11 years ago

Tror du det er tilfeldig at Norge har en hel folkebevegelse mot statens regelmessige maktmisbruk og kafkaprossesser mot barnefamilier?

http://vindheim.wordpress.com/2010/11/13/barna-til-staten/

Silje
Silje
11 years ago

Det er ingen som har sagt at det ikke skjer mye feil i barnevernet. Klart at det er mye som burde endres også på dette feltet.

Men hva er alternativet? Å akseptere at noen barn blir regelrett skadet av sine foreldre gjennom hele oppveksten?

Anonym
Anonym
11 years ago

Barnevernet er blitt en hellig ku, og får som regel gjøre som det vil i enhver situasjon. I stedet burde Barnevernet underlegges normale rettsprosesser. Noe er feil når folk sier det virker som rettssakene er fikset på forhånd. Tusenvis av norske familier utsettes for kafkaprosesser, og der myndighetene går inn gjør de altfor ofte situasjonen langt verre. Å la folk være i fred, hadde vært bedre. Personlig tror jeg Barnevernet gjør mye mer skade enn nytte. De knuser familier og ødelegger liv, og introduserer unge for kriminalitet og rus, under en fane av påstått sosialdemokratisk godhet. Hvis man absolutt skal… Read more »

Fra arkivet