Ukategorisert

Høyre og narkotika

Høyre kommer med en liten innrømmelse; det er kanskje ikke mulig å fjerne narkotika.

Foruten innrømmelsen er det lite nytt i intervjuet med nestleder Bent Høie, et intervju som er publisert på hoyre.no.

Høyre snakker med flere tunger i ruspolitikken. Høyre har vært en pådriver for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol. Tilgang på lovlige drikkevarer er vellykket på veldig mange måter. Derfor er det tverrpolitisk enighet om vinmonopolordningen på Stortinget.

På narkotikaområdet har Høyre inntatt et helt motsatt standpunkt. Narkotika skal bekjempes for enhver pris med økt satsing på politiet, og bruk av straff. Denne medisinen har vi prøvd i flere tiår, uten stort hell. Høyre-politikerne lever ikke i samme virkelighet som mange av oss andre.

Mest lest

Arrangementer