Ukategorisert

Høyre og narkotika

Høyre kommer med en liten innrømmelse; det er kanskje ikke mulig å fjerne narkotika.

Foruten innrømmelsen er det lite nytt i intervjuet med nestleder Bent Høie, et intervju som er publisert på hoyre.no.

Høyre snakker med flere tunger i ruspolitikken. Høyre har vært en pådriver for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol. Tilgang på lovlige drikkevarer er vellykket på veldig mange måter. Derfor er det tverrpolitisk enighet om vinmonopolordningen på Stortinget.

På narkotikaområdet har Høyre inntatt et helt motsatt standpunkt. Narkotika skal bekjempes for enhver pris med økt satsing på politiet, og bruk av straff. Denne medisinen har vi prøvd i flere tiår, uten stort hell. Høyre-politikerne lever ikke i samme virkelighet som mange av oss andre.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Var ikke Høyre i mange år mot vinmonopolordningen?

Anonym
Anonym
11 years ago

Jeg mener, var de ikke tilhengere av vin i butikken på 80-tallet. Høyre, altså? Trodde de var mer liberale på dette før. Tar jeg feil?

Anonym
Anonym
11 years ago

Det er vel fordi de er fra en konservativ og ikke en liberal høyretradisjon. FrP, som kaller seg selv liberalister, burde vært narkoliberale, men de har ikke mye ideologi igjen der i gården, virker det som.

Partiene på venstresiden, som SV, burde vært mer oppmerksomme på menneskerettigheter og bruk av straff, men velger å tie om det, eller legge seg på en utdatert linje der man hevder at rusmidler passifiserer arbeiderklassen, som har eldgamle røtter.

Anonym
Anonym
11 years ago

Men så håper man selvsagt at Nils August og Bård Vegar Solhjell skaper en åpning på dette i sine respektive fløyer. FrP er det verre med. Det kunne vært artig om Carl I. Hagen kom med noen narkoliberale uttallelser på sine gamle dager. Han har tross alt uttalt seg slik på en konferanse for mange år siden.

Nto
Nto
11 years ago

Jeg har aldri forstått hvordan noe kan være kriminelt hvis det ikke skader en tredjepart.

Hvordan i all verden kan det være kriminelt å sitte på sofaen i sin egen stue og røyke en joint?

Fra arkivet