Ukategorisert

Flere og flere konverterer til islam

I miljø som blir omtalt som liberalistisk av ulike medier, er det relativ stor skepsis til muslimer. Derfor denne artikkelen på Liberaleren.

40.000 briter har konvertert siden 2001. Flest kvinner, ifølge Vårt Land.

Tallet er høyt. Det har i flere år vært tegnet et negativt bilde av islam. Likevel er det mange mennesker som helt frivillig konverterer. Det viser at mange borgerne bruker religionsfriheten helt uavhengig av hva makteliten måtte mene. At mange velger islam vil på sikt bety at rabiate fundamentalister får mindre innflytelse.

BBC har intervjuet en kvinne som foretok en kursendring.

Liberaleren minner om artikkelen Muslimer er flotte mennesker, en artikkel med fantastisk innhold. Artikkelen er signert Bent Johan Mosfjell.

18 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
11 years ago

Vil vi noen gang få se en artikkel på Liberaleren med tittelen «Kristne er flotte mennesker»?

Gullstandard
11 years ago

Vel,du har jo alltids Minerva… http://www.minerva.as/2011/01/20/gud-er-god/

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Eivind, jeg tror nok du kunne byttet ut «muslimer» med «kristne» i artikkelen – uten at meningsinnholdet ble fjernet.

Men poenget er jo at muslimer mistenkeliggjøres på generelt (religiøst) grunnlag, mens dette ikke skjer med kristne.

Gullstandard
11 years ago

Nei, Pleym, det skjer på et POLITISK grunnlag, pga av islams politiske del, aka hoveddelen.

Nesten ingen var sterkt skeptiske til muslimer as such, FØR 10000 muslimer ga oss grunn til det, ved hjelp av demontstranstog i Oslo til STØTTE for å myrde Salman Rushdie. Slik har det fortsatt, desverre.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Jeg tror nok at hvis de mer militante delene av kristenheten hadde fått gjennomslag for sine standpunkter hva angår religiøst formynderi hadde nok flere reagert også mot dem. Men ikke mot kristendommen som religion eller organisatorisk enhet.

Men det er dette som skjer med islam. Man stempler alle muslimer på grunnlav av hva ekstremistene gjør.

Jeg ville ikke slått Kjell Magne Bondevik i hartkorn med Jan-Aage Torp. Det er mye ille å si om standpunktene til Bondevik, men hans politikk er langt å foretrekke foran Torps.

norskgoy
11 years ago

Gullstandard har jo litt rett. Politisk islam er en trussel, forsåvidt ikke i så stor grad mot vesten, men større grad mot land i MØ. Men det er en gyllen middelvei. Ett eksempel er de svenske jegerne som ble banket opp i Tunisia. Hvis en skal ta kommentarene i avisene under artikkelene så skulle jo en tro at de ble banket opp av muslimer som mente islam burde fremmes. Eller ble de banket opp fordi midt i en revolusjon gikk de i kamuflasjeuniformer og hadde våpen med. Ett annet eksempel er mannen vi kaller Krekar, som er kurder. En kan… Read more »

Per
Per
11 years ago

«Ett eksempel er de svenske jegerne som ble banket opp i Tunisia. Hvis en skal ta kommentarene i avisene under artikkelene så skulle jo en tro at de ble banket opp av muslimer som mente islam burde fremmes.»

Du baserer deg på kommentarene under artikler, som er kjent for å være et arnested for idiotkommentarer fra fordomsfulle FrP’ere? Meget intelligent analyse…

Gullstandard
11 years ago

> av hva ekstremistene gjør.

De 10000 som ropte død over Rushide ?

Det var vel omtrent 30 som sa det motsatte.

Hvor mange «ekstremister» er det, og hvor mange er det som ikke synes Rushdie bør dø ?

norskgoy
11 years ago

Fantastisk Per. Det har jo en verdi å lese fortsettelsen, pluss ikke være helt så åpenlys innen stråmann da du selvsagt har problemer i hasjrusen (her er minstråmann) din, i antakelsen om jeg vet eller ikke vet at vg.no sine kommentarfelt inneholder det ypperste av tenkere vi har her i landet.

Takk for latteren forresten.

Per
Per
11 years ago

Jeg røyker nesten aldri, så du burde nesten spare deg for usaklige mobbekommentarer. Forøvrig: hva er galt med å ta seg en drink eller en joint på kveldstid? Har du hørt om «ansvarlig bruk»?

norskgoy
11 years ago

Ta hva du måtte ønske, bryr meg nada. Men fremdeles artig å hisse seg over «mobbing», når en selv fremfører det en kritiserer.

Per
Per
11 years ago

Det er jo standard fra fordomsfulle narkotikamotstandere å mobbe personer som ikke har sagt noe som helst om eget bruksmønster for å være «misbrukere». Det trekker bare din kredibilitet ned, da de fleste rusforskere i dag kan konstatere at brorparten av bruken ikke er misbruk, og at det er omtrent like mange prosentvis som har problematisk bruk av hasj som alkohol. På grunn av tabuet er dette skjult for de som ikke selv har erfaring med rusmidlene i land som Norge, fordi Norge er preget av statlig moralisme. Dermed har du som en uten egen erfaring, en fra en eldre… Read more »

Per
Per
11 years ago

(og som gir seg utslag i mobbing, noe du burde skamme deg over)

norskgoy
11 years ago

Nå har det seg at jeg er for legalisering da. Men ja, litt mobbing skader ikke helsen. Følelsen av å representere statens meningsmonopol gjør at jeg ikke kan noe for det.

Per
Per
11 years ago

Mange som er for legalisering har blitt ensidig eksponert for den statlige propagandaen i så mange år, at de ikke er klar over at den motstrides av forskere og en politisk bevegelse. Liberalister som Ron Paul er for legalisering, men har flere ganger uttalt at han ikke kan fordra narkotika eller narkotikabrukere. Propagandaen har altså virket også på ham, selv om han i sitt grunnsyn er for legalisering. Faktum er at mesteparten av bruk ikke er problematisk, og at brukerne i de fleste tilfeller er vanlige, ansvarlige samfunnsborgere uten problemer. Her er to forskere som forsøker å bringe oss et… Read more »

norskgoy
11 years ago

Artig logikk. Men hva vet en hjernevasket statsmann.

Per
Per
11 years ago

Selv jeg trodde narkotika var livsfarlig etter 12 års skolegang og etter å ha blitt foret med det eneste akseptable synet på dette i X antall år. Det var først når jeg oppdaget at de fleste av vennene mine røykte hasj og at minst 10% av dem bruker kokain (har vokst opp på Oslo vest på 90-tallet, det var ekstremt vanlig der, da, alle gjorde det), og at alle sammen er helt normale og vellykkede i samme grad som andre, at jeg skjønte at jeg var blitt utsatt for svinel og løgn fra statens siden gjennom propaganda i skolen og… Read more »

norskgoy
11 years ago

Du vet at jeg ikke bryr meg om hva du har opplevd? Jeg er statens mann.

Fra arkivet