Ukategorisert

Sverigedemokratene stanser privatisering

Sverigedemokratene slår følge med Sosialdemokratene og Miljøpartiet og trekker tilbake riksdagens fullmakt til regjeringen om privatisering av statsbedrifter i Sverige.

I forrige valgperiode gav riksdagen regjeringen fullmakt til salg av statbedrifter. Dengang hadde regjeringspartiene flertall, men nå er Sverigedemokratene havnet på vippen. De rødgrønne partiene bedyrer at de ikke har hatt samtaler med SD, men at partiet selv har kommet til samme standpunkt som de rødgrønne. Vänsterpartiet må gruppebehandle saken først, men da standpunktet ligger nær opp til partiets politikk vil det ikke komme som noen stor overraskelse at også SVs søsterparti sørger for å danne flertall mot den borgerlige regjeringen.

Forslaget, som Sosialdemokratene og Miljøpartiet har skrevet samme, sier også nei til nedsalg av statens eierandel i selskaper som Posten.

Hvis forslaget for flertall i riksdagen, er det et alvorlig slag for regjeringen. De ønsker å redusere statens makt, skaffe inntekter via salget, og gi folk muligheten til å delta i næringslivet. Regjeringen støtter seg også på gårsdagens melding om at Sverige er en «tigerøkonomi», som har klart seg godt gjennom de siste årenes finanskrise. Finansminister Anders Borgs brede smil igår har muligens blitt noe smalere idag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer