Ukategorisert

Liberalistisk gründer fyller 40

Idag fyller Liberalerens grunnlegger, Bent Johan Mosfjell, 40 år. Han har i mer en 20 år vært en idealistisk ildsjel og ekte gründer i det norske liberalistiske miljøet.

Bent Johan kommer fra Birkenes i Aust-Agder, men tok tidlig på 1990-tallet turen inn til Oslo, og ble raskt aktiv i Oslo FpU. Der spilte han en stor rolle, og tok på seg ansvar for både organisering, motivering og alle slags småjobber som måtte gjøres.

I moderpartiet så de ikke hvor stor betydning Bent Johan hadde for FpU som organisator og ildsjel. De så ham kanskje som en farverik men fremmed fugl. For mens FpU på slutten av 1980-tallet ble dominert av en spesiell type unge menn – som gav Klassekampen ideen til artikkelen med overskriften «Hagens unge slips» (med illustrende bilde!) – kan Bent Johan stå som et symbol på et langt mer mangfoldig og bokstavelig talt farverikt FpU på begynnelsen av 1990-tallet.

Da FrP sprakk efter Dolkesjø i 1994 brukte Bent Johan sine talenter og sitt engasjement på flere felter samtidig, i FRIdemokratene, Fridemokratisk studentlag, og i Bauta Bøker. Alt dette i tillegg til studiene. Han utgav efterhvert sitt eget tidsskrift; Nytt Paradigme, og satte igang flere nettsteder der han drev folkeopplysning om libertarianisme.

I 1999 startet Bent Johan opp nettavisen Liberaleren, og drev det selv de første par årene. Liberaleren har utviklet seg til å bli et livskraftig symbol på den liberalistiske gründeren Bent Johan Mosfjells engasjement og prosjekter for å spre liberalistiske ideer.

De siste årene har Bent Johan viet mye av sin tid til prosjektet Bokavisen.

Bent Johan er en arbeidssom og omgjengelig mann, som sprer glede med sin smittende latter. Han kombinerer radikale libertarianske standpunkter med grundig ideologisk innsikt. Hans evne til å se individet bak merkelapper og sjabloner har gitt artikler med overskrifter som «Muslimer er flotte mennesker!». Han er heller ikke redd for å skremme Liberalerens lesere med lange artikler og grundige politiske resonnementer, noe artikkelen «Den radikale liberalismen» viser. Å være libertarianer innebærer ofte å banne i den sosialdemokratiske «kirken» som vårt samfunn kan sies å være. Bent Johan gjorde det f.eks grundig i artikkelen «Mange mennesker bør fratas sin stemmerett«. Og slik kunne vi fortsette. Bent Johan kan fremføre de mest provoserende standpunkter, men tar seg ikke nær av å bli sablet ned.

I det liberalistiske miljøet sprer han optimisme og glede med sin ukuelige stå på-vilje. Vi er mange som håper at han fortsetter arbeidet for å spre liberalistiske ideer i det norske samfunnet i mange år. 40 år er ingen alder!

På vegne av vanvittig mange gratulerer redaksjonen Liberalerens grunnlegger hjerteligst med dagen!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer