Ukategorisert

En irriterende giro

Mange borgere gjør nå klart til å betale første del av TV-skatten, en regning som har forfall 31. januar 2011.

I år er kringkastingsavgiften, også kalt TV-skatten, på kroner 2477,52, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Det er forfall 31. januar og 31. juli.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på, ifølge NRK.no.

TV-skatten er motbydelig. Mange borgere må betale for et tilbud de ikke får eller ikke benytter. I tillegg er det kritikkverdig at politikerne har et medieselskap som konkurrerer mot private aktører. Politikerne har gitt NRK svært gode konkurransevilkår sammenlignet med andre aktører.

Mest lest

Arrangementer