Ukategorisert

En irriterende giro

Mange borgere gjør nå klart til å betale første del av TV-skatten, en regning som har forfall 31. januar 2011.

I år er kringkastingsavgiften, også kalt TV-skatten, på kroner 2477,52, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Det er forfall 31. januar og 31. juli.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på, ifølge NRK.no.

TV-skatten er motbydelig. Mange borgere må betale for et tilbud de ikke får eller ikke benytter. I tillegg er det kritikkverdig at politikerne har et medieselskap som konkurrerer mot private aktører. Politikerne har gitt NRK svært gode konkurransevilkår sammenlignet med andre aktører.

0 0 vurdering
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Einar
9 years ago

Er ikke enig, reklamemarkedet er mettet og faller lisensen bort får vi mindre tv.

Skjoldet
Skjoldet
9 years ago

Det er ikke (eller bør ikke være) staten sin oppgave å opprettholde et TV tilbud, spessielt finansiert ved tvang.

Er det mer TV i markedet enn det behøves, så blir bare ressursene flyttet over til andre områder hvor de blir bedre utnyttet.

Weedar
Weedar
9 years ago

Einar: Hvis du ikke er enig, så kan jo DU fortsette å betale! Hvorfor skal JEG betale for hva DU har lyst til å se på?! Har du noen gang hørt om at det går an for folk å selv finansiere egne underholdningsbehov? Jeg fikk ingen statsstøtte til Dead Space 2!