Ukategorisert

En irriterende giro

Mange borgere gjør nå klart til å betale første del av TV-skatten, en regning som har forfall 31. januar 2011.

I år er kringkastingsavgiften, også kalt TV-skatten, på kroner 2477,52, inkludert åtte prosent merverdiavgift. Det er forfall 31. januar og 31. juli.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på, ifølge NRK.no.

TV-skatten er motbydelig. Mange borgere må betale for et tilbud de ikke får eller ikke benytter. I tillegg er det kritikkverdig at politikerne har et medieselskap som konkurrerer mot private aktører. Politikerne har gitt NRK svært gode konkurransevilkår sammenlignet med andre aktører.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Einar
11 years ago

Er ikke enig, reklamemarkedet er mettet og faller lisensen bort får vi mindre tv.

Skjoldet
Skjoldet
11 years ago

Det er ikke (eller bør ikke være) staten sin oppgave å opprettholde et TV tilbud, spessielt finansiert ved tvang.

Er det mer TV i markedet enn det behøves, så blir bare ressursene flyttet over til andre områder hvor de blir bedre utnyttet.

Weedar
Weedar
11 years ago

Einar: Hvis du ikke er enig, så kan jo DU fortsette å betale! Hvorfor skal JEG betale for hva DU har lyst til å se på?! Har du noen gang hørt om at det går an for folk å selv finansiere egne underholdningsbehov? Jeg fikk ingen statsstøtte til Dead Space 2!

Fra arkivet