Ukategorisert

Hyggelig ja, veldig hyggelig

Snus øker ikke risikoen for bukspyttkjertelkreft, ifølge en undersøkelse som dagbladet.no omtaler.

Nå er dette bare én av mange undersøkelser som vil komme om snus de neste årene. Det er likevel hyggelig å registrere at snus ikke er så farlig som det norske politikere tror. Snusen har aldersgrense, snusen er avgiftsbelagt og snusboksene skal være i skjul på utsalgsstedene.

Helsedirektoratet har følgende ingress om snus:
”Det er påvist en sammenheng mellom snus og kreft hos mennesker. Dette er fastslått i vitenskapelige rapporter fra Verdens helseorganisasjon og fra EU. Når det gjelder svensk snus, er det bukspyttkjertelen og spiserøret som er utsatt”.

Tja; la oss si at det er delte meninger om den saken. Uansett er det ingen ting som heter passiv snusing og hvert enkelt menneske bør ha lov til å skade egen kropp. Å regulere bort dumhet kan aldri bli en vellykket politisk dans.

Snus, hatet som pesten av mange byråkrater og politikerne.

Mest lest

Arrangementer