Ukategorisert

Fare for økt lisens

Lørdag kveld vant Stella Mwangi Melodi Grand Prix med sangen «Haba Haba».

Vinnersangen er veldig fengende. Den kan slå an i den internasjonale finalen som er i Düsseldorf i mai måned. Skjer det kan norske borgere regne med økt lisens, også kalt TV-skatt, i 2012.

Finalen i 2010 kostet NRK over to hundre millioner kroner. Skulle Stella Mwangi vinne finalen i Tyskland vil NRK kreve flere inntekter og politikerne kan innfri ønsket gjennom å øke lisensen.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på, ifølge NRK.no.

I år er TV-skatten på kroner 2477,52. Dersom Stella Mwangi vinner i Düsseldorf, betyr det trolig økt skattetrykk for borgerne.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hild Frøya
11 years ago

Tror ikke dette blir noe problem gitt. Jeg tviler sterkt på at en sang med delvis afrikansk (hvilket språk er det egemtlig?) tekst ikke vil slå an internasjonalt i Europa. Sangen er fin og fengende JA. Men, som vi har sett tidligere, så er det ikke denne typen musikk resten av Europa vil ha. de beste sangene i Norge kommer jo ikke til den Norske finalen en gang.. Jeg er absolutt ikke rasist, ikke på noen måte, og syns Stella er ei flott dame. MEN, jeg var redd for at vi skulle sende den sangen videre, for det å delta… Read more »

Fra arkivet