Ukategorisert

Misliker at PST truer med terror

Stortingsrepresentant Hallgeir H. Langeland (SV) misliker sterkt at PST truer med terror i kampen for å få datalagringsdirektivet innført i Norge.

SV-representanten mener PST-sjefen truet nasjonalforsamlingen med terror da høringen om direktivet ble avholdt på Stortinget. Han siterer i egen bloggpost PST-sjefen og det er liten tvil om at Janne Kristiansen gir politikerne et lyskespark.

Langeland mener sterke påstander bør dokumenteres. Så langt har verken PST eller Kripos lagt frem dokumentasjon som rettferdiggjør kampen for datalagringsdirektivet.

Utspillet til SV-politikeren kommer i bloggen Hallgeirs blogg, men bloggposten er signert Eirik Faret Sakariassen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Det er veldig lite objektivt og også kunnskapsløst av PST å true med terrorfrykt. Det kan virke som man må skape seg fiender for å forsvare budsjetter og inngrep i privatlivet til vanlige nordmenn.

PSTs klamme anmodning om angiveri og nye tilstedeværelse på sosiale medier og i nyhetsbildet burde også vært kritisert. Personlig mener jeg PST selv er skyld i mye av bråket rundt det som ble skrevet på Facebook-sidene deres.

En voksen og seriøs hemmelig tjeneste burde holde seg i bakrunnen, være diskrét, følge spilleregler og ikke spille på frykt.

Fra arkivet