Ukategorisert

Ny bok, for debatt?

Boken ”Fornyelse eller forvitring” av Sverre Diesen er lansert. Forhåpentligvis en bok for en fornuftig debatt om Forsvarets fremtid.

Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen har frontet et syn om et annerledes forsvar. Det er ikke antall menn med våpen som er avgjørende, men hva slags våpen de har og hvordan disse soldatene er organisert og trent som er avgjørende. Derfor forsvarer ikke Diesen verneplikten, en ordning som mange liberalister kaller for slaveri.

I boken blir politikerne kritisert for å vedta et større forsvar enn det pengesekken tillater. Forhåpentligvis kan boken videreføre en debatt om Forsvarets fremtid. Forhåpentligvis et forsvar uten verneplikt!

Tags:

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.