Ukategorisert

Kongedebatt

Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, var prinsipiell, mens Henrik Asheim, leder i Unge Høyre, holdt fast i tradisjoner da de to ungdomspolitikerne var i debatt under mandagens Dagsnytt Atten-sending.

Sveinung Rotevatn ønsker en debatt om styreformen mens det er roligere forhold. Roligere forhold skal i utgangspungspunktet sørge for en god prinsipiell debatt. Unge Venstre ønsker ikke at makt skal gå i arv, og ungdomspartiet mener dagens system ikke er et fullverdig demokrati.

Henrik Asheim har dårlige argument, men skårer poeng på at Kongen og medlemmene av kongehuset har betydelig oppslutning i befolkningen. Hvorfor endre noe som fungerer godt, er en god oppsummering av Asheims standpunkt.

Arvelige embeter er en uting, men det er synd mediene må blottlegge de kongelige, ala Sverige, før mange tilhengere endrer syn.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer