Ukategorisert

Nordland fylkesting sier nei til DLD

Venstre fikk flertall i Nordland fylkesting om nei til datalagringsdirektivet.

Arbeiderpartiet er fylkestingets største parti, men har ikke flertall. På nettstedet til Nordland fylkeskommune er sammensetningen av fylkestinget lagt ut.

Uttalelsen:
”Nordland fylkesting vil at Stortinget skal si nei til datalagringsdirektivet. Direktivet bryter med rettsstatens prinsipper og med retten til privat kommunikasjon. Blir direktivet innført, vil det gi staten innsyn i alle nordmenns kommunikasjonsmønstre og – nettverk.

Nordland fylkesting stiller seg kritisk til innføring av nye lover som øker adgangen til eller omfanget av overvåking i samfunnet og mener derfor at en ikke bør innføre datalagringsdirektivet i Norge.

Den totale overvåkingen i samfunnet er allerede meget omfattende. Ulike aktører sitter med utrolig mye informasjon om den enkelte og om bevegelsene våre. Ved bompasseringer, gjennom kameraer i byer og ved flyreiser må vi legitimere oss ved legitimasjon eller fingeravtrykk. Når vi handler med ulike kort på internett og i ordinære forretninger, blir det også registrert og lagret mye informasjon. Det kan også registreres hvilke aviser vi leser på nett, og hvilke hjemmesider vi besøker. Dette er informasjoner som til sammen sier mye om den enkelte.

Saken om datalagringsdirektivet er prinsipiell, og en må ta standpunkt på det grunnlaget. Menneskenes integritet skal ha et sikkert vern. Hver enkelt borger skal eie opplysninger om korrespondanse og disse burde ikke overdras til staten, teleselskaper eller andre.

Å sikre borgerne rett til å få sitt privatliv respektert er grunnleggende i en demokratisk rettsstat.

Seks EU-land har til nå avvist direktivet. Dermed er det over 100 millioner EU-borgere som ikke blir berørt av det. EU-kommisjonen arbeider i disse dager med en evalueringsrapport om direktivets implementering. Hensikten med evalueringen er å dokumentere hvilken effekt direktivet har der det er blitt implementert.

Nordland fylkesting anbefaler at regjeringen utsetter den endelige politiske beslutningen om datalagringsdirektivet til EU-kommisjonen her gjort sin evaluering!”

Gjør som Nordland fylkesting, si nei til DLD du også!

0 0 vurderinger
Vurdering
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Børge / forteller
10 years ago

Var dette enstemmig? Jeg vil gjerne legge Høyrepolitikerne i Nfk til lista over Høyrepolitikere mot DLD: http://piratepad.net/hoyredld

Børge / forteller
10 years ago

Noen som vet hvem som stemte for og mot, da?

Pleym
10 years ago

Kan man av dette slutte at Nordland Høyre var blant de få fylkeslagene i Høyre som ikke sa nei til DLD i Høyres interne høring ifjor høst?

Mest lest

Fra arkivet

 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.