Ukategorisert

Vil flå bilistene

Naturvernforbundet i Telemark vil ha en bensinpris på kr 30,- per liter.

Forslaget blir lansert på NRK.no.

I dagens situasjon er det kun en tenkelig måte å få en så høy bensinpris som Naturvernforbundet ønsker, nemlig gigantiske avgiftsøkninger. Ingen av partiene på Stortinget har fremmet forslag som ligner på det Naturvernforbundet i Telemark krever.

Høye avgifter kan redusere bilbruken, men det betyr også at bilistene må finansiere en større del av velferdskaken. Mer penger i statskassen i form av høyere avgifter, kan bidra til flere skattefinansierte ordninger som gjør en stor stat større.

En oversikt fra Statistisk sentralbyrå fra januar 2011, viser at 49 prosent av kjøringen ble gjort på veier utenfor tettbygde områder. Det betyr at mange bilister bruker bilen som et godt alternativ i pendling til jobb, skoler, barnehager og fritidstilbud. Restriksjoner på bilbruk går utover borgere som bruker bilen til fornuftige gjøremål.

Mest lest

Arrangementer