Ukategorisert

Mye Mongstad i spørretimen

Mongstad engasjerer mange stortingsrepresentanter og flere av spørsmålene i den ordinære spørretimen handler om Mongstad-prosjektet.

Alle spørsmålene er publisert på Stortinget.no.

Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for KrF, stiller et veldig interessant spørsmål:
”Statoil mener kreftfaren ved bruk av aminer til CO2-fangst på Mongstad er stor, noe som ligger til grunn for regjeringens beslutning om å utsette prosjektet med to nye år. Regjeringens eget direktorat, Klima- og forurensningsdirektoratet, som har ansvaret for å gi tillatelser og sette grenser for utslipp, har i brev til departementet konkludert med at kreftfaren ved bruk av aminer til CO2-fangst er mindre enn tidligere antatt, og at nye opplysninger peker i positiv retning. Hvorfor er Statoils vurderinger viktigere enn Klima- og forurensningsdirektoratets i denne saken?”

Det er nok flere enn Ropstad som ønsker regjeringens svar på dette spørsmålet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer