Ukategorisert

Brækhus fortsatt forvist utenlands

Hvis du vil se Cecilia Brækhus bokse må du fortsatt reise utenfor Norges grenser ifølge VG. Høyre og FrP ønsket å myke opp forbudet mot proffboksing som ble innført i 1981. Ap sier nei. Dermed er det ikke flertall.

I Norge er det lov å være god – i sport. Bare se på folkefesten under VM på ski i nordiske grener nylig. Petter Northug jr, Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre ble feiret opp og i mente.

Men Cecilia Brækhus utøver en sport på et nivå som norske myndigheter helst ikke vil at nordmenn skal se – eller drive med. Derfor vil Ap opprettholde forbudet, skriver Aftenposten.

Det er lett å gjøre seg lystig over at få andre land forbyr proffboksing enn Norge, men blant de notable eksemplene er Nord-Korea og Cuba.

Liberaleren ønsker at Cecilia Brækhus skal få utøve sin sport i Norge, og at tilhengerne hennes skal få se henne kjempe hjemmekamper. Følgelig går vi inn for at forbudet mot proffboksing oppheves.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

For min del kan de dælje seg helseløs, men et problem med tilhengere av proffboksing er den enorme lysten til å forsvare volden skal være uten hjelm. Hvis ønsket om å gjøre det til «sikker» sport, så er hjelm noe av det enkleste middelet som senker skaderaten enormt.

Blir litt som fallskjermhopping uten skjerm nr 2, rally uten sikkerhetsbelte, motorcross uten ryggbeskyttelse og skihopp uten hjelm.

Men den lett harselerende tone angående Kuba og N.Korea bør vel strengt tatt stilne, noe av de beste innen boksing er jo fra et av de landene.

Fra arkivet