Ukategorisert

Sverige utsatte DLD, EU evaluerer DLD. Hva gjør Norge?

Igår vedtok den svenske riksdagen å utsette innføringen av datalagringsdirektivet med ett år. I EU har man utsatt evalueringen av DLD en rekke ganger, men den er nå ventet midt i april – efter at AP og Høyre sannsynligvis har innført direktivet i Norge.

Michael Tetzschner, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og en av Høyres markante motstandere av datalagringsdirektivet mener at Norge kan koste på seg å vente med innføringen, ifølge NRK.

Ifølge Dagbladet har DLD-motstanderne Venstre, SV, KrF, SP og FrP bedt Høyre om egne forhandlinger – istedenfor at Høyre har parallelle forhandlinger dem og Ap samtidig. Men Høyre avviser dette.

Avstemningen om datalagringsdirektivet i Stortinget 04.april blir historisk, fordi alle representantene må stille til avstemningen. Dette er ikke vanlig, men partienes innpiskere ble enige om dette – efter forslag fra Venstre. Vanligvis er det slik at hvis en representant fra ett parti er fraværende sørger innspiskeren fra vedkommendes parti for at noen fra et annet parti (som representerer motsatt syn) også har en representant fraværende – slik at forholdet mellom to syn blir opprettholdt stemmemessig.

I håp om at datalagringsdirektivet skal vedtas av Stortinget kan det se ut som om KRIPOS ikke benytter de muligheter de har til å efterforske f.eks pedofiles overgrep mot barn. Anders Brenna i StoppDLD mener politiet opptrer med en politisk agenda når de slipper en slik nyhet samme dag som riksdagen velger å utsette DLD-innføringen i Sverige.

NRK2 sendte igår et program om hvilken informasjon man kan finne om en tilfeldig valgt person på internett. Programmet burde vært sendt i beste sendetid på NRK1 hver dag frem til 04.april.

Mest lest

Arrangementer