Notiser

OASE-leder unnskylder nakenfilming

Ifølge Vårt Land unnskylder OASE-lederen Anders Torvill Bjorvand FrP-politiker Trond Birkedals skjulte filming av nakne gutter i boblebadet og sier at det «faktisk ikke er noen big deal». Ifølge ham må vi huske at det er «store kjønnsforskjeller på området». Vårt Land skriver at uttalelsene er hentet fra hans Facebook-profil. Er det virkelig slik at det er forskjell på grensene for å krenke autonomien til kvinners og menn? Bjorvand reagerer på at pressen offentliggjør navnet til Birkedal, men han gjør det selv på Facebook – fordi han «ikke godtar Pressens faglige utvalgs vurdering av at en Facebook-status er en offentliggjøring.»

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

Ordet samtykke ser ut som det har mistet verdi…

Anonym
Anonym
11 years ago

FrP er først og fremst reaksjonært, og ikke liberalistisk. Det kommer ikke som noen overraskelse at de opprettholder et gammelt kjønnsrollesyn. Når det er sagt, begynner kjønnsrollesynet som ble skapt av 70-tallets feminister å bli ganske gammelt også.

Pleym
Pleym
11 years ago

OASE er en religiøs organisasjon, som ikke må forveksles med FrP. Det er OASE-lederen som har uttrykt at det mer mer alvorlig å filme jenter enn gutter..

norskgoy
11 years ago

At de har et gammelt syn på kjønn? Opplagt, de er religiøse.

Anders Torvill Bjorvand
11 years ago

Hei Per Aage,
jeg har på ingen måte unnskyldt «nakenfilmeren» slik du skriver/siterer. Det er en påstand som er fabrikert av avisen Vårt Land. Mitt tilsvar til avisen kan leses her:
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat9/thread135819/

Pleym
Pleym
11 years ago

Bjorvand, takk for at du kommenterer direkte på Liberaleren. Dét jeg reagerte på i artikkelen i Vårt Land, som de altså opplyste at var sitert fra Facebook-profilen din, var at du anså dét å filme gutter som mindre alvorlig enn å filme jenter. Dét reagerte jeg sterkt på. Å krenke individets autonomi er alvorlig uansett hvilket kjønn vedkommende har som blir krenket. I innlegget du lenker til, skriver du: «Spesielt i saker som er av seksuell art blir det fort slik at alle virkemidler blir gangbar mynt. Det var i denne konteksten jeg forsøkte å nyansere noe ift at vårt… Read more »

Fra arkivet