Ukategorisert

Røe Isaksen stemmer mot DLD ikveld

Torbjørn Røe Isaksen har nå klargjort på egen blogg at han stemmer mot innføring av EUs datalagringsdirektiv. Røe Isaksen slår dermed følge med sin partifelle Michael Tetzschner. Da mangler bare den tredje musketeren; Nikolai Astrup.

Av de andre totalt 11 motstanderne har Sonja I. Sjøli, Svein Harberg og Frank Bakke Jensen snudd fra nei til ja. En av de 11 var vararepresentant og har nå reist hjem. Den faste representanten er DLD-tilhenger. Hva med de fire siste?

Skal vi gjette på at de tre mest markante får stemme nei, mens de fire vi ikke vet noe om må stemme ja?

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

Til det siste spørsmålet. Noe sånt. Da kan de tre brukes til å selge «personvernpartiet» inn til det politiske valgkampmatriell.

norskgoy
11 years ago

Ifølge vg så stemte Astrup også nei.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10083765

Kjetil
Kjetil
11 years ago

Det er virkelig tragisk å se at Høyre ikke har en mer seriøs og prinsipiell holdning til noe så viktig som personvern. Dette fant jeg i partiets prinsipprogram, vedtatt i 2008: «Personvernet må sikres på alle samfunnsområder, i forvaltningen, i arbeids- og næringsliv og i strafferettspleien. Ved vurderingen av behovet for eventuelle nye etterforskningsmetoder, må personvernhensyn veie tungt. Med tekniske nyvinninger har både innsyn i personlige forhold og muligheter for overvåking av personer blitt sterkt utvidet, i offentlig så vel som i privat regi. Utvidet omfang av gamle og nye former for registrering kan representere en fare for personvern og… Read more »

Kjetil
Kjetil
11 years ago

I filmatiseringen av George Orwells «1984» ser vi Winston skrive 4. april 1984 øverst på siden i dagboken sin. Jeg oppfatter Winstons dagbok som et lys i mørket i dette skrekksamfunnet.

Nøyaktig 27 år senere, 4. april 2011, lar politiske krefter i Norge mørket senke seg over over rettsstaten og liberale sivile rettigheter og verdier.

Pleym
Pleym
11 years ago

Norskgøy. Det stemmer at Astrup stemte nei. Han meldte dette på twitter rett før avstemningen. Også Linda Hofstad Helleland og Henning Warloe stemte nei. Totalt fem av de opprinnelige 10 som fortsatt kunne stemme under avstemningen.

Fra arkivet

 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?