Ukategorisert

Røe Isaksen stemmer mot DLD ikveld

Torbjørn Røe Isaksen har nå klargjort på egen blogg at han stemmer mot innføring av EUs datalagringsdirektiv. Røe Isaksen slår dermed følge med sin partifelle Michael Tetzschner. Da mangler bare den tredje musketeren; Nikolai Astrup.

Av de andre totalt 11 motstanderne har Sonja I. Sjøli, Svein Harberg og Frank Bakke Jensen snudd fra nei til ja. En av de 11 var vararepresentant og har nå reist hjem. Den faste representanten er DLD-tilhenger. Hva med de fire siste?

Skal vi gjette på at de tre mest markante får stemme nei, mens de fire vi ikke vet noe om må stemme ja?

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Til det siste spørsmålet. Noe sånt. Da kan de tre brukes til å selge “personvernpartiet” inn til det politiske valgkampmatriell.

norskgoy
10 years ago

Ifølge vg så stemte Astrup også nei.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10083765

Kjetil
Kjetil
10 years ago

Det er virkelig tragisk å se at Høyre ikke har en mer seriøs og prinsipiell holdning til noe så viktig som personvern. Dette fant jeg i partiets prinsipprogram, vedtatt i 2008: “Personvernet må sikres på alle samfunnsområder, i forvaltningen, i arbeids- og næringsliv og i strafferettspleien. Ved vurderingen av behovet for eventuelle nye etterforskningsmetoder, må personvernhensyn veie tungt. Med tekniske nyvinninger har både innsyn i personlige forhold og muligheter for overvåking av personer blitt sterkt utvidet, i offentlig så vel som i privat regi. Utvidet omfang av gamle og nye former for registrering kan representere en fare for personvern og… Read more »

Kjetil
Kjetil
10 years ago

I filmatiseringen av George Orwells “1984” ser vi Winston skrive 4. april 1984 øverst på siden i dagboken sin. Jeg oppfatter Winstons dagbok som et lys i mørket i dette skrekksamfunnet.

Nøyaktig 27 år senere, 4. april 2011, lar politiske krefter i Norge mørket senke seg over over rettsstaten og liberale sivile rettigheter og verdier.

Pleym
10 years ago

Norskgøy. Det stemmer at Astrup stemte nei. Han meldte dette på twitter rett før avstemningen. Også Linda Hofstad Helleland og Henning Warloe stemte nei. Totalt fem av de opprinnelige 10 som fortsatt kunne stemme under avstemningen.

Fra arkivet

 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?