Ukategorisert

Løgnene fra Ap og Høyre i DLD-debatten

Gårsdagens stortingsdebatt om DLD kunne følges på Stortingets web-TV. Den som samtidig fulgte Twitter kunne få korreksjoner om bløff, løgn og upresisheter i DLD-tilhengernes innlegg samtidig. Jon Wessel-Aas har tatt for seg tre løgner fremsatt i debatten.

I et blogginnlegg på hans blogg Uhuru (swahili for «frihet») idag skriver nevner han spesielt tre løgner:

«at det ved innføring av lovforslaget vil kreves konsesjonsplikt for teleselskapene som pålegges den nye lagringsplikten
at Datatilsynet etter omstendighetene skal kunne kreve kryptering av lagrede data
at man nå vil få klare regler om sletteplikt, når tvangslagringsperioden er over»

Du kan lese sannheten her.

Det hadde vært flott om navnene på de representantene som fremsatte disse ukorrekte påstandene fra Stortingets talerstol også ble kjent for offentligheten.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil
Kjetil
11 years ago

Skrekkvisjonen er at dette i begynnelsen innføres som et såkalt «kriminalitetsbekjempende tiltak», men at dette sakte men sikkert går over til å være overvåking av systemkritikere, politiske motstandere, pressens arbeid og hvilke kilder de har, fol som er «annerledes» og som har synspunkter etablissementet ikke liker. Veien til helvete er som kjent brolagt med gode forsetter og intensjoner. Det er også liten grunn til å tro at håndteringen av disse trafikkdataene skjer på en trygg og god måte. Er det noen som er eksperter på å slurve, er det nettopp offentlige myndigheter. Og selvfølgelig er det ingen som vil ta… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Pressekilder i politiet har allerede blitt dømt basert på telefon-logger. Myndighetene har også store problemer med å akseptere at bloggere kan ha status som journalister. I det hele tatt er maktmennesker veldig glade i autoritær lovgivning: Jens Bjørneboe om formyndermennesket: http://millenblogg.vgb.no/2009/03/12/formyndermennesker/ Norge har en lang historie med å definere sensur som et samfunnsgode, og har egentlig blitt tatt på senga av internett. I Frankrike kan det å si noe positivt om «narkotika» f.eks. gi svære bøter og fengsel. Det er ikke usannsynelig at flere og flere «skadelige» ytringer blir forbudt. Stoltenberg-utvalget har foreslått en stor mobilisering «mot narkotika» på internett,… Read more »

Fra arkivet