Diverse

Bitching i Oslo-politikken. Vampus raser mot Ap-topp

Vampus er mest kjent som blogger, men hennes alter ego Heidi Nordby Lunde er Høyre-politiker i Oslo. Hun er kraftig provosert over Oslo Ap-topp Libe Rieber-Mohn kritiserer byrådet efter de mange voldtektene i Oslo sist helg. Justispolitikken er regjeringens ansvar, påpeker Vampus.

I helgen var det fem overfallsvoldtekter i Oslo. Libe Rieber Mohn gikk ut og kritiserte H/FrP-byrådets politikk. Hun ville ha opplyste gater og synligere politi, ifølge VG. Det første er byrådets ansvar, mens synligere politi er regjeringens ansvar.

Det er lett å være enig med henne når hun uttaler til VG: «- Politiet må ha en tydelig strategi og taktisk planarbeid når det gjelder arbeidet mot overfallsvoldtekter. I tillegg må vi ha mer synlig politi i Oslo indre by. Det gir trygghet til kvinner og virker forebyggende, sier hun.»

Vampus har på egen blogg gått kraftig ut mot Rieber-Mohn. Bloggposten har ført til redaksjonelt oppslag i VG om saken.

Vampus poengterer at Rieber-Mohn har bakgrunn som statssekretær for integrering, og at justispolitikk (herunder synligere politi i gatene) altså er regjeringens ansvar. Ikke byrådets. Rieber-Mohn uttaler seg altså mot bedre vitende. Men snart er det valgkamp, å vite. Og Ap begynner å bli desperate, 15 år efter at de måtte gi fra seg makten i Oslo-politikken.

Vampus skriver: «Ved en rekke anledninger har blant annet tidligere byrådsleder Erling Lae og Oslo Høyres leder, stortingsrepresentant Michael Tetzschner, etterlyst flere ressurser til politiet og mer synlig politi i Oslos gater. Men den konsekvente nedprioritering av Oslo, samtidig som narkotikasalget langs Akerselva og Grunerløkka eksploderte, førte til at fortvilte beboere tryglet om hjelp uten å bli hørt av Arbeiderpartiet lokalt eller nasjonalt.»

Og hva hjelper det å øke bevilgningene til politiet, når utgiftene øker mer? Og når justisministeren (vår alles Storberget) gir hårreisende prioriteringssignaler til politiet?

Dét imidlertid gir Vampus oppslag i VG er det siste ordet i bloggposten: «Bitch.»

Rieber-Mohn uttaler til VG: «Er det noe jenter burde gå sammen om, så er det å ikke aksepterer den type betegnelse på andre jenter, sier Rieber-Mohn.»

Dét har jeg forståelse for.

Så man kan heller kalle Libe Rieber-Mohn for løgner. Eller bløffmaker. Eller uvitende. Eller populist. Man kan si at hun har så stor respekt for sannheten at hun ikke tør nærme seg den.

Så får vi se om hun synes slik språbruk er lettere å leve med når valgkampen tar av for alvor.

19 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
11 years ago

Selvsagt burde man ikke karakterisere politiske motstandere som «bitch», men det er interessant at det er nettopp derfor VG (og media) tar saken – ikke pga sakens innhold.

Det blir en kalkulert beregning i forhold til å få i gang debatten. Dessverre. Uten det ordet hadde innlegget fått et par hundre lesere, nå får det et par tusen i tillegg til at jeg får tatt til motmæle mot Rieber-Mohn i VG.

Jeg tar en saklig og faktabasert debatt om krimbekjempelse i Oslo mot Rieber-Mohn når som helst.

Anonym
Anonym
11 years ago

@VamPus Når du kaller DDoS-angrep for vandalisme, så er det at media trekker fram «bitch» bare å gi deg din egen medisin. VG og Dagbladet er som Se og Hør, og har som mål å alltid trekke fram det som genererer mest klikk. Dette burde du vite, og du burde sjekket om DDoS faktisk er vandalisme før du deltok i å helle bensin på bålet mht. Anonymous. Det er ikke morsomt hvis tenåringer risikerer fengsel for relativt uskyldige guttestreker, og man burde forsøke å tone ned den feilaktige kategoriseringen av det de gjør som «skadeverk» eller «hacking», når det er… Read more »

VamPus
11 years ago

Anonym: Du mener alvorlig at VG har tatt bitch-saken fordi jeg kaller DDoS-angrep for vandalisme i Dagbladet? Deg om det.

Dette er to separate saker. Og jeg mener DDoS-angrepet er hærverk på linje med tagging, og synes at den type skadeverk skal straffes. Kort og godt. Når de i tillegg flytter sympati til H&Ap pga av angrepet så er det så idiotisk at jeg knapt finner ord for det. Men vandalisme dekker det vel.

Anonym
Anonym
11 years ago

Nei, det er ikke det jeg sier. Bare at det er en parallell der. Du sluker feilaktige tabloid-fantasier rått, og burde faktisk ha lest mer enn overskriftene siden du tydeligvis er bevisst bruken av ordet «bitch» i forhold til hva tabloidavisene trekker fram. Hvordan kan noe som ikke gjør skade være hærværk? Vet du i det hele tatt hva et DDoS-angrep er? Det er som om en folkemengde skulle samle seg foran et departement og blokkere inngangen noen timer. Hvis du ikke ønsker å forholde deg til fakta, men foretrekker å sluke feilopfatninger som spres av media og idioter i… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Faktisk synes jeg det er kunnskapsløst og uansvarlig av deg å helle bensin på bålet i forhold til stemplingen av det Anonymous gjør som kriminell aktivitet, når det er en ikke-destruktiv demonstrasjonsform. Du burde vært mer human og tolerant og bedt folk tone ned kritikken, og kalle det for det det er: relativt uskyldig humoristisk protest som i stor grad er innenfor det legitime, og i den grad det ikke er det, bare litt utenfor. I stedet lar du Kripos slippe unna med sin feilaktige karakteristikk av harmløse DDoS-angrep som «skadeverk» og fremstår omtrent som George Bush som hyler om… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Jeg synes det blir litt for lettvint av denne Anonym å omtale DDoS-angrep som ‘noe som ikke gjør skade’.

Én ting er at serverpark eller linjer ikke tar noen fysisk skade av det; noe ganske annet er at publikum nektes tilgang til en ressurs de ønsker å benytte, annonseinntekter reduseres for avisen, etc, etc.

Visst medfører DDoS-angrep skade. Å påstå noe annet tyder på en litt vel snever definisjon av hva ‘skade’ er.

Anonym
Anonym
11 years ago

Det samme skjer dersom folk demonstrerer foran en upopulær bedrift eller et departement – og ofte må de holde stengt denne dagen.

Allikevel anses det som regel som legitim protest, og det kommer ikke anklager om skadeverk og trussel om fengsel.

Det blir som å si at vold i dataspill er noe helt annet enn vold i film etc. – hele hysteri-sirkuset om det «nye og ukjente» det «farlige og digitale» omigjen. At VamPus, som har blogget i årevis, biter på den, fatter jeg ikke.

Galskap
Galskap
11 years ago

Odd Erling, vennligst sparg deg. Ddos kan sammenlignes med sivil ulydighet i mange tilfeller. F.eks. ved å bruke seg selv som et levende skjold (naturvernere er jo kjent for å gjøre dette) for å f.eks. markere motstand mot rasering/utbygging av naturområder. Dessuten, det er snakk om Ddos mot 2 nettsider som aktivt brukes til å spre propaganda og løgner, hurra burde vi si. Jeg kan hvilken som helst dag logge på nettsiden teil H/AP og finne minst 3 ting som er direkte feil og løgn. Sånn sett er det bare bra at mange folk ikke får tilang til disse sidene… Read more »

Hermann
Hermann
11 years ago

Hva mener så artikkelforfatteren om den underliggende problemstillingen?

Overfallsvoldtekter utført av ikke-vestlige menn, ofte asylsøkere?

Skal vi skaffe flere lyspærer og så liberalisere innvandringspolitikken ytterligere? Slippe inn alle som ønsker å komme til Norge? Gjøre Norge om til et multikulturelt Mekka hvor alle verdens folk lever sammen i fred og fordragelighet?

Anonym
Anonym
11 years ago

De fleste voldtekter er IKKE overfallsvoldtekter, men voltekter utført av etnisk norske personer, ofte mot bekjente. Fokuset på innvandrere blir uproporsjonalt (det betyr selvsagt ikke at det er uviktig, bare at det ikke er det største problemet).

Det er nok ikke uriktig å anta at krigstraumer og kvinnesyn i de landene folk kommer fra kan ha en rolle, men det er vel ikke noe å bli hysterisk fremmedfientlig over. Tenk heller på intelligente måter å nærme seg det.

nina
nina
11 years ago

Dette har bl.a. Fremskrittspartiet advart mot lenge.
Nå er det ikke lenger levelig for etniske nordmenn mange steder i Norge!

Våkn opp!! Vi må få dem ut av landet vårt!!! Det er jo mest gutter og menn med et sykt syn som kommer hit til landet. Hvordan trodde polikerne at dette skulle fungere? Dette er mennesker med et helt annet grunnlag, de har vokst opp under helt andre forhold, har et helt annet syn på et menneske. Trodde de virkelig at de skulle passe inn her i Norge?

Anonym
Anonym
11 years ago

De fleste drap skjer i nære relasjoner av folk som aldri trodde de skulle begå drap.

Fredrik Nygaard
11 years ago

Mange rare digresjoner her. Artikkelen handlet om overfallsvoldtekter, ikke om datateknologi, æresdrap, eller familievold.

Og overfallsvoldtekter er hovedsaklig utført av fremmedkulturelle menn, på mørke og ubevoktede steder, hvor politiet ikke er fordi de er opptatt med andre ting.

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Galskap – ingen planer overhodet. Etter min ringe mening er det en vesensforskjell på et ‘gammeldags’ DDoS-angrep og et via nett – i gamle dager måtte en aktør ha gjort tilstrekkelig mange mennesker tilstrekkelig rasende til at de viet tid til å stille seg opp utenfor nevnte aktør for å gjøre livet surt for denne. Et DDoS-angrep mot en nettside krever bare en scriptkiddie med markeringsbehov – samtidig som det gjerne berører flere mennesker som blir hindret i sine gjøremål enn de som i gamle dager måtte gå fra en butikk med uforrettet sak, eksempelvis. Det er med andre ord… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Kreves vel mer enn én scriptkiddie, og vi har da alle vært unge en gang. Synes dette bare viser positivt engasjement hos ungdommen, mye bedre enn at alle er rosabloggere..

Anonym
Anonym
11 years ago

Vampus nekter å innse at DDoS ikke er hacking eller skadeverk, selv om hun blir forelagt fakta.

For en sta bitch!

Finn Hjalmar
11 years ago

Ekte menn voldtar ikke. Ekte menn hverken slår eller undertrykker. Ekte menn tar avstand fra slike ting, men hvor er de? Menn bør engasjere seg og vise at de er på de undertryktes side. På menns egne premisser.
http://fhjpeder43.wordpress.com/2011/04/21/hvor-er-mennene/

Fra arkivet

 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.