Diverse

Bitching i Oslo-politikken. Vampus raser mot Ap-topp

Vampus er mest kjent som blogger, men hennes alter ego Heidi Nordby Lunde er Høyre-politiker i Oslo. Hun er kraftig provosert over Oslo Ap-topp Libe Rieber-Mohn kritiserer byrådet efter de mange voldtektene i Oslo sist helg. Justispolitikken er regjeringens ansvar, påpeker Vampus.

I helgen var det fem overfallsvoldtekter i Oslo. Libe Rieber Mohn gikk ut og kritiserte H/FrP-byrådets politikk. Hun ville ha opplyste gater og synligere politi, ifølge VG. Det første er byrådets ansvar, mens synligere politi er regjeringens ansvar.

Det er lett å være enig med henne når hun uttaler til VG: «- Politiet må ha en tydelig strategi og taktisk planarbeid når det gjelder arbeidet mot overfallsvoldtekter. I tillegg må vi ha mer synlig politi i Oslo indre by. Det gir trygghet til kvinner og virker forebyggende, sier hun.»

Vampus har på egen blogg gått kraftig ut mot Rieber-Mohn. Bloggposten har ført til redaksjonelt oppslag i VG om saken.

Vampus poengterer at Rieber-Mohn har bakgrunn som statssekretær for integrering, og at justispolitikk (herunder synligere politi i gatene) altså er regjeringens ansvar. Ikke byrådets. Rieber-Mohn uttaler seg altså mot bedre vitende. Men snart er det valgkamp, å vite. Og Ap begynner å bli desperate, 15 år efter at de måtte gi fra seg makten i Oslo-politikken.

Vampus skriver: «Ved en rekke anledninger har blant annet tidligere byrådsleder Erling Lae og Oslo Høyres leder, stortingsrepresentant Michael Tetzschner, etterlyst flere ressurser til politiet og mer synlig politi i Oslos gater. Men den konsekvente nedprioritering av Oslo, samtidig som narkotikasalget langs Akerselva og Grunerløkka eksploderte, førte til at fortvilte beboere tryglet om hjelp uten å bli hørt av Arbeiderpartiet lokalt eller nasjonalt.»

Og hva hjelper det å øke bevilgningene til politiet, når utgiftene øker mer? Og når justisministeren (vår alles Storberget) gir hårreisende prioriteringssignaler til politiet?

Dét imidlertid gir Vampus oppslag i VG er det siste ordet i bloggposten: «Bitch.»

Rieber-Mohn uttaler til VG: «Er det noe jenter burde gå sammen om, så er det å ikke aksepterer den type betegnelse på andre jenter, sier Rieber-Mohn.»

Dét har jeg forståelse for.

Så man kan heller kalle Libe Rieber-Mohn for løgner. Eller bløffmaker. Eller uvitende. Eller populist. Man kan si at hun har så stor respekt for sannheten at hun ikke tør nærme seg den.

Så får vi se om hun synes slik språbruk er lettere å leve med når valgkampen tar av for alvor.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer