Notiser

Vampus kritiserer Anonymous

Bloggeren Vampus kritiserer i Dagbladet gruppen Anonymous’ valg av virkemidler mot ja til DLD-partiene Ap og Høyre. Les artikkelen her.

12 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Vampus vet ikke hva hun snakker om, og kommer igjen helt feilaktig med skadeverk-paralellen. Hun kaster seg inn i bølgen av kunnskapsløse data-analfabeter som reagerer hysterisk.

Anonym
Anonym
11 years ago

Hun vurderer utelukkende utifra det tabloidavisene og Kripos sier, som er helt feil, ikke utifra fakta. Da faller uttalelsene hennes på steingrunn for min del, og blir bare irriterende. Hun kunne spandert på seg å sette seg inn i saken i stedet for å kaste seg inn i dette. Hun kunne sagt mye annet – i stedet aksepterer hun hysteriske konstruerte fiendebilder og fordømmer dem. Hun kunne f.eks. sagt at dette er pubertalt opprør som vi ikke skal ta veldig alvorlig, og at hun vil påpeke at voksne DLD-motstandere ikke har noen relasjon til disse. Hun kunne sagt at DDoS… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

«Dette er hærverk på annens eiendom, og det undergraver vårt seriøse arbeid.» «pøbler knuser ruter og oppfører seg som idioter» «burde ha kastet maska og stått fram med full identitet» Iom. at DDoS er sammenliknbart med at tusen mennesker stiller seg foran en bygning og blokkerer inngangen noen timer, kan det vanskelig sammenliknes med hærverk. Dessuten: at de benytter masker har sin årsak. Det startet som en nødvendighet i kampen mot Scientologi-kirken, siden disse har et prinsipp om at alle virkemidler er tillatt mot kritikere, og trakasserer og saksøker dem. Etterhvert har det blitt en del av varemerket deres, og… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Anonymous har da aldri saksøkt noen. Scientologikirken har dessuten masse penger i ryggen og er nådeløse i sin trakassering og knusing av kritikere. Men de har sendt spam på faks og masse henvendelser på mail. Dette er kanskje litt på kanten, samtidig er det en aksjonsform digitale medier legger til rette for, og som vi vil se mere av. Det er selvsagt innholdet i mailene som er avgjørende, men iom. at Anonymous ikke er sentralt styrt så er det umulig å vite hvem som sender ting som er over kanten av det akseptable og hvem som ikke gjør det. Det… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Uansett er de tabloide karakteristikkene av det Anonymous gjør som «skadeverk» og «hacking» feilaktige – det er en blanding av legitim demonstrasjon og relativt uskyldige guttestreker.

Å publisere private opplysninger om politikere er vel ulovlig. Mener du at dette er OK?

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Anonymous har også hacket seg inn på folks private datamaskiner og publisert eposter tidligere. Antakelig har de fått disse opplysningene offentlig.

Sofistikasjon
Sofistikasjon
11 years ago

Grunnleggeren av det anonyme internettforumet 4chan.org forteller i en TED talk om bakgrunnen for Anonymous sine aksjoner. Det ligger mer bak dette enn hylekoret Vampus/AP.

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Her er et meget godt dypdykk i Anonymous i The Guardian fra en doktorgradskandidat i mediestudier

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/may/11/anonymous-behind-the-mask

Fra arkivet