Ukategorisert

Lønnsom mobilisering

Idrettsbevegelsen mobiliserte foran landsmøtet i Arbeiderpartiet, og fikk godt betalt for innsatsen.

Landsmøtet vedtok en endring av tippenøkkelen ved å heve idrettens andel fra 45,5 til 64 prosent. Dersom vedtaket får tilslutning i regjeringspartiene, vil idretten kunne øke andelen fra 1,5 milliarder kroner til 2,1 milliarder dersom Norsk Tipping klarer å videreføre fjorårets overskudd de kommende årene.

Vedtaket viser voldsom samrøre mellom idrettsbevegelsen, politikerne og staten. Norges Idrettsforbund er regjeringens sterkeste støttespiller i en proteksjonistisk spillpolitikk.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Ikke nok med det; Anniken Huitfeldt kunne også forsikre om at kulturfeltet (Som fikk sin andel redusert tilsvarende som idrettens økte) ikke skulle bli skadelidende; de tapte inntektene skulle dekkes inn over statsbudsjettet…

Anonym
Anonym
11 years ago

Gi barna øl før idretten tar dem

Fra arkivet