Ukategorisert

Venstre vil ha ombudsgjennomgang

Trine Skei Grande og Borghild Tenden ønsker at Stortinget skal be regjeringen om å sette i gang med en helhetlig gjennomgang av de ulike ombudene og tilsynene med tanke på å omgjøre enkelte av ombudene til tilsynsorganer.

Forslaget fra stortingsrepresentantene er publisert på Stortinget.no.

Venstre-politikerne er skeptiske til at det stadig ytres ønske om flere ombud, og frykter en inflasjon i ombudsbegrepet. I de siste årene har det kommet ønsker om Nav-ombud, ombud for psykisk utviklingshemmede, ombud for varslere, etikkombud for næringslivet og ombud mot mobbing

Forslaget fra Venstre er godt, men ikke perfekt. Skei Grande og Tenden bør jobbe for å nedlegge skattefinansierte etater. Færre statlige etater gir større frihet til borgerne.

Mest lest

Arrangementer