Notiser

Nytale om narkotika

Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, skriver om frokostmøtet som handlet om narkotikapolitikk, et møte i regi av Civita. Les Venstre-politikernes velvalgte ord på Nyemeninger.no.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Nytale, ja… «Alternativer til straff» = pen måte å si tvangsbehandling under trussel om straff, på. 90% av narkotikabruk medfører ikke problemer. Dessuten er det like liten grunn til å straffe de 10% som får problemer, som de som ikke får det.

Hvorfor kan ikke folk rett og slett få være i fred?

Moraltyranniet markedsføres som noe som er til vårt eget beste, når det er det motsatte.

Storberget snakket varmt om avkrminalisering for ett år siden. Hva har skjedd?

Til anonym
Til anonym
11 years ago

Storberget snakket varmt om det, han snakket også om at politiet måtte prioritere bedre, mao la rusbrukere være i fred og ikke bruke ressurser på å jakte brukerne, men heller bakmennene.

Så kom DLD.

Og Storberget mente at politiet ikke skulle trenge rettslig kjennelse for å kunne hente ut data når det gjaldt «alvorlig kriminalitet» og han omtalte da narkotika som ‘alvorlig kriminalitet’.

Så derfor har hans tale rundt narkotika vært fraværende.

Anonym
Anonym
11 years ago

Det er nok heller det at en avkriminalisering av narkotikabruk hadde ført til at han hadde måttet si opp halve politistyrken. Altså sterke etablerte interesser. Pluss at narkoeposet og frykten for narkotika fortsatt sitter veldig sterkt hos de fleste, da.

Fra arkivet