Notiser

Narkotikadebatt på film

Har narkotikapolitikken i Norge vært vellykket, eller trenger vi en helt ny politikk? Det var noen av spørsmålene som ble stilt da Civita inviterte til frokostmøte om narkotikapolitikken. På nettstedet til Civita er det lagt ut filmer fra frokostmøtet.

Les artikkelen Civita tør!

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Fokuset på misére i narkotikapolitikken er ikke proposjonalt med den reelle situasjonen. De brukerne som ikke har problemer synes ikke selv om de utgjør det store flertallet. Den norske debatten dreier seg utelukkende om hvor forferdelig dette er. Dette er en poeng som bør dunkes inn i hodet på alle som står i veien for endringer i narkotikapolitikken. Ta f.eks. Marit Myklebust, leder for Gatehospitalet og medlem i Stoltenbergutvalget. Hun er forferdet over skadene hun ser fra amfetamin og unge hasjrøykere som får store problemer. Men hun jobber jo også nettopp med å hjelpe den gruppen som har det verst:… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Dessuten: har Myklebust noen gang prøvd lovlig og ulovlig amfetamin selv? Det har jeg. Hadde hun gjort det, hadde hun skjønt hvor mye bedre det hadde vært om de amfetaminavhengige fikk tilgang til den lovlige varianten. Bare det at tusener av mennesker med narkolepsi og ADHD kan bruke det daglig uten de konsekvensene Myklebust snakket om i debatt med WP, K.Reinås og A.Gultvedt på Chateau Neuf i fjor, burde si sitt.

Anonym
Anonym
10 years ago

Og så er jeg vanvittig lei av at de som ikke har problemer skal anses som skyldige i de resterende 10% sine problemer… Det nye er liksom at de som har problemer ikke fortjener straff, men det gjør de som ikke har problemer. Hvordan tror de egentlig at de som ikke hadde problemer fikk dem i utgangspunktet? Eller tror man straff gjør det noe bedre for noen av gruppene… Hvor er logikken?…

Det er *denne* debatten som må tas nå. Det er der blokkeringene sitter akkurat nå.

Fra Liberalerens arkiv

 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.