Notiser

Høie får svar

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, svarer Høyres Bent Høie og han svarer godt. Flere bør gå til frontalangrep på Høyres narkotikapolitikk. Høyre har en useriøs nulltoleranse!

Les innlegget som var på trykk i Stavanger Aftenblad.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

En glimrende artikkel som avkler sosialpolitikken til Høyre, og spesielt Høie som har fremstått som «den svake parts beskytter». Å i det hele tatt kalle norsk narkotikapolitikk som en suksess, selv om man enten er for forbud eller legalisering, er faktisk imponerende.

Anonym
Anonym
11 years ago

Så lenge narkotika oppfattes som en alvorlig eksistensiell trussel på linje med militær invasjon eller dødelig pest vil folk som Høie fortsette å stå hardnakket på sitt.

Jeg aner ikke hva som behøves for å få denne gruppen til å skifte mening, men hvis noen har noen forslag: kom med dem.

At man ikke en gang våger å gjøre et kontinuerlig evaluert forsøksprosjekt med avkriminalisering, heroinklinikker eller regulert salg av cannabis er helt utrolig.

Anonym
Anonym
11 years ago

…Faktum er vel at de fleste i Norge ikke har særlig mye praktisk erfaring med andre rusmidler enn alkohol, og av de som har det, så er det mange som ikke klarer å skille mellom forbudsskapte problemer og de som ikke er forbudsskapte. Når skremselspropagadaen prentes inn tidlig i skolen, så blir det den de fleste faller tilbake på. I fremtiden vil dette antakelig bli sett på omtrent som vi i dag ser tilbake på andre utdaterte ting som fantes i foreldregenerasjonens skolebøker. Det er vel desverre bare de mest liberale bybeboerne i Oslo som forstår at cannabis er av… Read more »

Børre Baluba
Børre Baluba
11 years ago

Det er mange interesser på spill i en avkriminalisering/legalisering. Det narkoindustrielle kompleks livnærer seg på forbudet.

Politi, rettsvesen, fengsler, den svarte økonomien, politiske organisasjoner, avholdsbevegelsen og diverse andre velmenende støttespillere har samlet sett stor innflytelse på utforminen av opinion og politikk.

Det er lettvint for politikere å alliere seg med så kraftige og troverdige meningsytrere.

Mann!
11 years ago

Uansett hva man gjør med rusmiddler, er det en ting som er heeeelt sikkert. At rusmiddler skal IKKE være ulovelig. Fordi det GÅR IKKE ANN! man bare kan ikke gjøre det ulovelig, det er bare helt bak mål.

Anita Nyholt
11 years ago

Frykt og følelser har styrt narkotikadebatten:
http://anitanyholt.no/samfunn/visjonen-om-nulltoleranse

Fra arkivet