Ukategorisert

Skattedebatt

Det blir skattedebatt på NRK1 torsdag klokken 21:30.

Det er programleder i Debatten, Erik Wold, som stiller spørsmål om skatter i torsdagens program. Deltakere i Debatten er blant annet finansminister Sigbjørn Johnsen, Høyres Jan Tore Sanner og Fremskrittspartiets Per Sandberg.

I økonomisk politikk er Høyre i slekt med Arbeiderpartiet. I partiets budsjettforslag for 2011, justerte Sanner & co skattenivået med ti milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag som ble vedtatt på Stortinget. Ti milliarder kroner er småpenger i den store sammenheng!

Det er skattenivået som fastsetter hvor mye makt politikerne skal ha. Skattenivået definerer hvor omfattende staten skal være. I Norge har politikerne for mye makt og staten er altfor stor. Derfor vil liberalister senke skatter og avgifter dramatisk.

I årets tre første måneder ble det betalt inn 212 milliarder kroner i skatt, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer