Ukategorisert

Røykelovens far

Dagfinn Høybråten trakk frem røykeloven i sin siste tale som partileder i Kristelig Folkeparti.

–Røykeloven møtte vanvittig stor motstand. Det var nok av dem som brukte saken til å tegne et karikert bilde av både et humørløst og gledesdrepende Kristelig Folkeparti og røykelovens far. Det hadde sin pris, sa avtroppende leder og røykelovens far til landsmøtet.

Dagfinn Høybråten kan glede seg over at røykeloven nå blir støttet av en stor del av befolkningen. Røykeloven har på en god måte synliggjort velferdsstatens totalitære tendenser.

Loven ble innført 1. juni 2004.

Liberaleren mener fortsatt at eiendomsretten må gjelde. Det er aktørene som må få bestemme i eget lokale, og dermed ta avgjørelsen om det skal være lov å røyke eller ikke. Røykeloven til Dagfinn Høybråten krenker eiendomsretten. Loven har smutthull som mange aktører prøver å utnytte for å få konkurransefortrinn. For retten til å bestemme over privat eiendom har røykeloven vært en katastrofe. Heldigvis hadde loven en pris for røykelovens far.

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Sæther
11 years ago

Tobakk blir nok forbudt i Norge om ikke altfor lenge. Det går den retningen.

Anonym
Anonym
11 years ago

Heldigvis er det ikke forbudt å flytte fra det store «fryseskapet». De har bare gjort det innihelvetes vanskelig.

Gullstandard
11 years ago

Det er bra at det har hatt sin pris, også for ham !

Hermann
Hermann
11 years ago

Tobakk blir nok forbudt, Venstre havner utenfor Stortinget, nye nasjonalistiske partier vil blomstre opp, vi kommer til å få Europas strengeste innvandringspolitikk.

Overvåkningen kommer til å bli mye mer omfattende, DLD var bare starten. EU og Schengen kommer til å kollapse. Liberaleren.no kommer til å dø ut og bli borte. De som skriver her blir nødt til å skaffe seg en ærlig jobb.

Hermann
Hermann
11 years ago

Forresten, det å blande inn eiendomsretten med røykeloven viser jo bare hvor lavt nivå det er på skribentene her.

Kvasiintelektuelle og virkelighetsfjerne raddiser hele gjengen.

Baltzersen
11 years ago

De som skriver her blir nødt til å skaffe seg en ærlig jobb.

Er det noen som virkelig tror at de som skriver på Liberaleren lever av dette? Da kan vi snakke om virkelighetsfjernt…

Skjoldet
Skjoldet
11 years ago

Hermann,

Røykeloven har ALT med eiendomsretten å gjøre. Det er nok du som holder et lavt intelektuelt nivå hvis du ikke klarer å innse en så åpenbar forbindelse.

Pleym
Pleym
11 years ago

Baltzersen har skjønt poenget.

Hermann, Liberaleren er fullstendig frivillig arbeide. Vi lønnes ikke i klingende mynt – bare ved at ideene vi står for debatteres og (forhåpentligvis) får utbredelse og aksept i samfunnet.

IvarE
IvarE
11 years ago

«Det hadde sin pris, sa avtroppende leder og røykelovens far til landsmøtet.»

Hvilken pris er det han snakker om???

Krf generelt og Høybråten spesielt har da alltid vært humørløse gledesdrepere. Det bildet av dem og ham har eksistert til alle tider. Det er ikke det minste karrikert og kom heller ikke med røykeloven! Men som alltid er det jo behagelig å projisere «skylda» over på noe annet enn egen generell misere.

Anonym
Anonym
11 years ago

Tviler på at EU og Schengen kommer til å forsvinne. Du har kanskje rett når det gjelder overvåkning. Forøvrig vil jeg si det er lavmål å rakke ned på Liberaleren på den måten. Start din egen nettavis i stedet for.

sjer
sjer
11 years ago

hvilken pris prates det om?

Fra arkivet