Ukategorisert

Røykelovens far

Dagfinn Høybråten trakk frem røykeloven i sin siste tale som partileder i Kristelig Folkeparti.

–Røykeloven møtte vanvittig stor motstand. Det var nok av dem som brukte saken til å tegne et karikert bilde av både et humørløst og gledesdrepende Kristelig Folkeparti og røykelovens far. Det hadde sin pris, sa avtroppende leder og røykelovens far til landsmøtet.

Dagfinn Høybråten kan glede seg over at røykeloven nå blir støttet av en stor del av befolkningen. Røykeloven har på en god måte synliggjort velferdsstatens totalitære tendenser.

Loven ble innført 1. juni 2004.

Liberaleren mener fortsatt at eiendomsretten må gjelde. Det er aktørene som må få bestemme i eget lokale, og dermed ta avgjørelsen om det skal være lov å røyke eller ikke. Røykeloven til Dagfinn Høybråten krenker eiendomsretten. Loven har smutthull som mange aktører prøver å utnytte for å få konkurransefortrinn. For retten til å bestemme over privat eiendom har røykeloven vært en katastrofe. Heldigvis hadde loven en pris for røykelovens far.

Mest lest

Arrangementer