Notiser

Vanebo motstod hjernevask

Det finnes mange fordommer om kriminologer. FpUs formann, juristen Ove Vanebo måtte finne ut om disse stemte, og tok derfor valgfaget kriminologi. Igår skrev han om sitt feltstudium i en Aftenpostenkronikk; Kriminologisk hjernevask.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Nå er vel Liberaleren enig med disse «venstrevridde kriminologene» i mye av kritikken mot narkotikastraffer, er dere ikke? Samtidig er det jo slik at de fleste drap skjer i nære relasjoner av folk som aldri trodde de skulle begå drap. Å stille spørsmål rundt hvorvidt straff er rehabiliterende eller preventivt er helt klart relevant enten man er på høyre- eller venstresiden. Det koster tross alt skattepenger å ha folk i fengsel, særlig dersom fengslene er skoler i kriminalitet og ikke fører til rehabilitering. Det er nok en preventiv virkning, men personlig har jeg ingen tro på USA-type straffer heller. Somalia… Read more »

Fra arkivet