Ukategorisert

Gladsak: FpU vil privatisere bibliotekene

Fremskrittspartiets Undgdom (FpU) ønsker å privatisere bibliotekene i Norge. Den liberalistiske ungdomsorganisasjonen mener at bibliotekene skal bli brukerfinansierte for gratis bøker er ingen menneskerett. Dermed har FpU tatt utfordringen fra Liberaleren.

—En løsning vi ser for oss er slik DVD-utleie fungerer i dag. Dette er jo et kroneksempel på at kulturen lever godt privat. Man kan betale en sum for å leie en bok i en gitt tidsperiode. En annen løsning er at man betaler en månedlig kontingent slik at man kan låne så mange bøker man vil. Litt på samme måte som man betaler for å bruke treningssentre, sier Aina Stenersen, sentralstyremedlem i FpU.

I dag markeres verdens bokdag i hele Norge.

–Å få gratis bøker er ingen menneskerett. Mange handler i dag rimelig bøker på mammutsalg og lignende. Det bør ikke være slik at alle må betale for et bibliotek de ikke bruker, sier Karine Skaret, vara til sentralstyret og fylkesformann i Hedmark FpU.

I dag har barn og ungdom ofte et godt utvalg bøker på skolene sine, det bør de fortsatt ha. Her har bibliotekarene relevant kunnskap om bøker til barn og ungdom.

–FpU ser det også som en mulighet at andre enn studenter bør i større grad få tilgang til bibliotekene på Universiteter og Høyskoler. Her kan man betale en sum per måned og få tilgang til et stort utvalg litteratur, sier Stenersen.

–Det bør også være mulig for bedrifter å drive bibliotek dersom de ønsker det. Tenkt deg å gå Chess-biblioteket, hvor kult er ikke det, uttaler Skaret.

På Verdens bokdag slår Aina Stenersen og Karine Skaret et slag for å privatisere bibliotekdriften.

Å privatisere bibliotekdriften er liberalisme, enkelt og greit.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer